'Garantiyi krize neden olanlar vermelidir'

Rusya Cumhurbaşkanı Dmitriy Medvedev, Bulgaristan Ulusal Televizyonu'na (BNT) yaptığı açıklamada, "Bir daha gaz krizinin olmayacağının garantisini biz değil, krize neden olanlar vermelidir" dedi.

Yayınlanma: 30.01.2009 - 22:15
Abone Ol google-news

Rusya Cumhurbaşkanı Dmitriy Medvedev,  BNT'ye verdiği demeçte, Rus doğalgazı aktarımının kesilmesine neden olan sorunlar nedeniyle Bulgaristan ve diğer ülkelerin gördüğü zararlardan dolayı "büyük üzüntü duyduğunu" ifade etti. Şubat ayı başında Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov'un Rusya'ya yapacağı resmi ziyareti sırasında "Rusya'da Bulgaristan Yılı" etkinliklerinin resmi açılışının yapılacağını belirten Medvedev, söz konusu etkinliklerin iki ülke arasındaki kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkilere ivme vereceğini söyledi.

Rusya Cumhurbaşkanı, Bulgaristan ile yoğunlaşacak ekonomik diyalog kapsamında Güney Akım, Kuzey Akım ve Burgas–Dedeağaç boruhattı projelerinin de ele alınacaklarını belirtti.
Güney ve Kuzey Akım boru hattı projelerinin hızla gerçekleşmesini arzu ettiğini açıklayan Medvedev, "Bulgar dostlarımızın, kimi transit ülkelerindeki siyasi duruma bağlı kalmasını istemiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Medvedev, BNT muhabirinin sorusu üzerine, Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile ilişkilerinin "iyi ve dostane olduğunu" da söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon