BBC yayınlamadı, yardım miktarı katlandı

BBC yayın kuruluşu ve SKY TV haber kanalının, klibini yayımlayarak destek vermeyi reddettiği İngiltere'deki Gazze halkına yardım kampanyasında bir haftalık bağış miktarının 3 milyon sterlini aştığı açıklandı.

Yayınlanma: 31.01.2009 - 08:33
Abone Ol google-news

İngiltere'deki Gazze halkına yardım kampanyasında bir haftalık bağış miktarı 3 milyon sterlini aştı. ''Felaketlere Müdahale Acil Komitesi'' (DEC) adlı kuruluşun çatışı altında toplanan 13 ayrı yardım vakfının yürüttüğü kampanyada, ilk hafta toplanan parayla Gazze halkına battaniye ve içme suyu temin edilmesine çalışıldığı bildirildi.

DEC sözcüleri, kampanyanın süreceğini ve Gazze halkının acil ihtiyaçlarının karşılanmasına devam edileceğini belirtti.

Bu arada İngiltere'de yaşayan iki Filistinlinin BBC'nin Gazze'ye yönelik yardım klibini yayımlamayı reddetme kararını mahkemeye taşımaya hazırlandıkları belirtildi. Öte yandan konuyla ilgili Avam Kamarası Başkanlığına önerge veren 122 milletvekiline desteğin arttığı, önergeye imza koyan milletvekillerinin sayısının 170'e ulaştığı bildirildi.

BBC, Gazze'ye yardım amacıyla açılan kampanyanın klibini yayımlamayı reddetmiş, bu İngiltere'de büyük tepkilere yol açmıştı. BBC'nin ''tarafsızlığına halel getireceği'' gerekçesiyle aldığı bu karar, daha sonra İngiltere'nin ünlü haber kanalı SKY TV tarafından da desteklenmişti. SKY TV yönetimi kendi kararını da BBC ile aynı gerekçeye dayandırmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler