Anne yüreği

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla 8 aylık bebeğe annesinden karaciğer nakli yapıldı. 3 çocuk annesi Hatice Ertosun, bebeği Nehir'in 2,5 aylıkken doğuştan safra yollarının gelişmediğini öğrenmiş ve ameliyat için sıkı bir diyete girip ameliyat koşullarının oluşmasını sağlamış.

Yayınlanma: 31.01.2009 - 08:53
Abone Ol google-news

Ege Üniversitesi'nden (EÜ) yapılan açıklamaya göre, Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ile Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından Hatice Ertosun'un (31) karaciğerinden alınan parça, 8 aylık bebeği Nehir'e nakledildi.

3 çocuk annesi Ertosun, Nehir 2,5 aylıkken, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doğuştan safra yollarının gelişmediğinin belirlendiğini söyledi.

Bebeğinin, Ankara'da iki kez safra yollarına kanal yapılması için ameliyat geçirdiğini ifade eden Ertosun, şunları anlattı:

''Ancak olumlu sonuç alınamayınca doktorlarımız, tek çözümün organ naklinde olduğunu söyledi. Onların önerisi ile nakil için EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geldik. 4 aydır EÜ'de devam eden tedavinin ardından nakil konusu gündeme geldiğinde hemen gönüllü oldum. Fazla kilolarım nedeniyle zayıflamam gerektiğini söylendi. Sıkı bir diyetle 2 ayda 5 kilo vererek, 85 kilodan 80 kiloya indim. Bu arada gerekli bakımla yavrumuzun da kilo alması sağlandı. Bir anne için bundan daha güzel bir mutluluk olamaz. Bundan sonra tek isteğim Nehirimizin iyileşmesi ve yaşıtları gibi sağlıklı bir şekilde yaşamına devam edebilmesi.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler