Kuvvetli yağış uyarısı

Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin batısı ile Sivas çevresinde kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışların, Doğu Anadolu'nun batısı ile Sivas çevresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla etkili olan kar yağışının da bugün ve yarın sürmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 31.01.2009 - 09:17
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan ''Meteorolojik Uyarı''da, bugün kuzey, iç ve doğu kesimlerde aralıklarla görülecek yağışların, Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Mersin, Hatay ve Kahramanmaraş), Güneydoğu Anadolu'nun batısı (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır) ile Doğu Anadolu'nun batısı (Bingöl, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Malatya) ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olmak üzere Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde beklendiği bildirildi.

Yağışların, Doğu Anadolu'nun batısı ile Sivas çevresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasının beklendiği kaydedildi. Uyarıda, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

 

Doğu Anadolu donuyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla etkili olan kar yağışının bugün ve yarın da sürmesi bekleniyor. Yağışla birlikte hava sıcaklıklarının arttığını ifade eden yetkililer, gece ölçülen sıcaklıkların sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 8, Kars ve Ağrı'da 5, Erzurum'da 3 derece olduğunu belirtti. Gece, Iğdır'da en düşük hava sıcaklığının sıfır, Erzincan'da ise 2 derece ölçüldüğü kaydedildi. Yetkililer, gün içindeki hava sıcaklıklarının ise Erzincan'da 6, Iğdır'da 3, Ağrı ve Ardahan'da 1, Kars'ta da sıfır derece olmasının beklendiğini söyledi.
Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 10 santimetre olduğunu kaydeden yetkililer, şehir merkezlerinde ölçülen kar kalınlığının Ağrı'da 44, Ardahan'da 18, Kars'ta 13, Erzurum'da 7 santimetre olduğunu bildirdi. Yağışlı havanın hafta başından itibaren bölgeyi terk edeceği, pazartesi gününden sonra hava sıcaklıklarında 5-6 derecelik düşüş yaşanacağı belirtildi.
 

Muş'ta 200 köy yolu ulaşıma kapandı

Muş İl Genel Sekterlerliğinden alınan bilgiye göre, iki günden bu yana aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle 200 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için kar yağışının durmasının beklendiği bildirildi. Bu arada, Muş kent merkezinde kar kalınlığı 45 santimetreye ulaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon