Birinci Kuvvet Erim oldu

Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı İsabeyli beldesinde düzenlenen 2. Cumhuriyet Rallisi'nde, İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim birinci oldu.

Yayınlanma: 18.11.2012 - 18:40
Abone Ol google-news

Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından düzenlenen ve Ege kupasının son ayağı 2. Cumhuriyet Rallisi'nde 18 otomobil start aldı.

6 otomobil mekanik arızalar nedeniyle sorun yaşayınca, yarış 12 otomobil ile gerçekleştirildi. Toplam 105 kilometrelik rallinin özel etap uzunluğu ise 35 kilometre oldu.

Belediye başkanı birinci

Grande Punto S2000 ile yarışan belediye başkanı Erim, rallinin 3. ve son ayağındaki performansı ile liderliği ele geçirdi.

Başkan Erim, en yakın rakibinden 4.9 saniye farkla birinciliği kazandı. Erim, 0.32-29.5 derecesi ile birinciliği elde etti. Süper Klasman grubunda yarışan Erim'in co-pilotluğunu ise Burak Koçoğlu yaptı.

Öte yandan, co-pilotluğunu Can Hergüner'in yaptığı Berkay Hakkı Şavkay, 0.32-34.04'lik derecesi ile ikinci olurken, co-pilotluğunu Meltem Mengi'nin yaptığı Mithat Diker ise 0.33-53.2'lik derece ile yarışmayı 3. olarak tamamladı.
Yarışmanın bayanlar kategorisinde ise co-pilotluğunu Funda Oral'ın yaptığı Yonca Güler, 0.51-29.4'lük derecesi ile birinciliği elde etti.

Rallinin ardından İsabeyli Spor Salonu önünde düzenlenen törende dereceye giren pilotlara kupaları, AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Nazilli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Seydi Salman ve protokol tarafından sunuldu.

AK Parti Aydın Milletvekili Kılınç, törende yaptığı konuşmada, ''Nazilli tüm dünyada ve ülkemizde uzun yaşam merkezi olarak anılmaktaydı. Şimdi de otomobil sporlarının merkezi olarak da anılacak. Bu konuda her türlü desteği verip, bölgemizi otomobil sporlarının merkezi haline getireceğiz'' diye konuştu.

Yarışmada büyük başarı elde eden İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim ise ''Yarışmalar öncesinde iddialı olduğumu söylemiştim. İyi de hazırlanmıştım. En büyük dereceyi kazanmak istediğimi belirtmiştim. Yarışmada birinci olarak bu verdiğim sözümü de yerine getirmiş oldum, sevinçliyim'' değerlendirmesini yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler