BJK'de Divan günü

Beşiktaş Kulübü'nün olağan Divan Kurulu Toplantısı sona erdi. Toplantıya Arjantnli futbolcu Delgado hakkında yapılan tartışmalar damga vurdu. Toplantıda ayrıca, siyah-beyazlı kulübün konsolide borcunun 132 milyon 496 bin 252 TL olduğu açıklandı.

Yayınlanma: 31.01.2009 - 11:01
Abone Ol google-news

Beşiktaş Kulübü'nün Olağan Divan Kurulu Toplantısı yapıldı. Feriye Lokantası Hamdi Saver Salonu'nda gerçekleştirilen Divan Kurulu Toplantısı'na Beşiktaş Kulübü yönetimi ve Divan Kurulu yönetimi ile üyeleri katıldı. Kulüp başkanı Yıldırım Demirören ise toplantıda yer almadı.

Divan Kurulu Üyesi Atıf Keçeci, kulüp yönetim kurulunu eleştirerek, ''Beşiktaş size ne kötülük yaptı da intikam alır gibi görev yapıyorsunuz'' dedi. Beşiktaş'ın borcunun arttığını ve buna ''dur'' denmesi gerektiğini vurgulayan Keçeci, ''Bu borcu tepe noktası kabul edip, aşağıya döndürmenin çarelerini bulmalıyız. Acele hareket etmeliyiz. Gidişat iyi değil. Borç başkana ama Beşiktaş Kulübü'nün borcu. Hepimizi rahatsız eden bir rakam'' diye konuştu.

Delgado'nun bonservis ve imaj haklarının Yıldız Holding'den alınmasında da yanlış yapıldığını öne süren Atıf Keçeci, ayrıca Arjantinli futbolcunun sakatlığına da değindi. Delgado'nun diz kemiklerinde ve kıkırdaklarında sürtünmeden meydana gelen bir sakatlığı bulunduğunu anlatan Keçeci, ''Şu anda İtalya'da tedavide. Delgado 6 Şubat'ta dönecek deniyor. Delgado haftaya dönmeyecek, o bölgeye iğne yapılmış. 6'sında tekrar bir iğne yapacaklar. Mart ayının başından önce dönmesi mümkün değil'' şeklinde konuştu.

Siyah-beyazlı futbolcuların son dönemlerde gördüğü kırmızı kartlarla ilgili yapılan eleştirilere de değinen Öner, ''Kırmızı kartlar gerçekten inanılmaz. Tamamen kişisel davranışlardan kaynaklandı. Bazı hakem haksızlıklarının sürekli olması artık bir noktada futbolcuların tepki göstermelerine neden oluyor. Bunlar son bulacaktır'' dedi.

Divan Kurulu üyelerinden Bayram Yağcı da siyah-beyazlı kulübün borcunun çokluğundan yakınırken, altyapıya önem verilmesi gerektiğini söyledi. Yağcı, siyah-beyazlı kulübün son yıllarda Serdar Özkan dışında altyapıdan futbolcu yetiştiremediğini, altyapıda yeni bir sistem uygulanması gerektiğini vurguladı.

 

Borç 132 milyon TL

Toplantıda siyah-beyazlı kulübün toplam konsolide borcunun 2008 yılı sonu itibariyle 132 milyon 496 bin 252 TL olduğu açıklandı. Bu borcun 51 milyon 174 bin 412 lirasının kulüp Başkanı Yıldırım Demirören'e olduğu bildirildi. Öte yandan, Denetleme Kurulu Başkanı Alper Kuş, Ocak ayı sonu itibariyle kulüp başkanı Demirören'e olan borcun 56 milyon liraya çıktığını söyledi.

Eski Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, finansman bakımından kulübün olumlu bir yerde olması ve kişilere bağımlılıktan kurtulması gerektiğini söyledi. Borcun sürekli tırmandığını anlatan Nasır, bu borçların aşağı çekilmesi için BJK Fulya Süleyman Seba Projesi'nin yanı sıra yeni stat projesinin de hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.


''Mali kongre çetin geçecek"

İlhan Gölvan
ise siyah-beyazlı kulübün şubat ayı içinde yapılacak mali kongresinin daha çetin geçeceğini ve büyük eleştirilere sahne olacağını öne sürerek, şunları söyledi:
''4.5 senedir sportif başarımız sıfır. Artı, mali olarak da iyi durumda değiliz. Borçlar çoğalıyor. Fenerbahçe ile Galatasaray'ın da borçları çoğalıyor ama müzelerinde kupaları var. İki senede bir kupa alıyorlar. Bizim maçlarda futbolcuların fevri olmaları, kırmızı kart görmeleri, taraftarların tepkisi, hep şampiyonluğa ulaşamamış olmamızdan kaynaklanıyor. Her sene büyük transferler yapıyor, büyük umutlarla sezona başlıyoruz ama sonrası gelmiyor. İnşallah bu sene şampiyon oluruz.''

Arjantinli futbolcu Delgado'yu da eleştiren Gölvan, ''Lincoln ve Alex, Galatasaray ile Fenerbahçe'yi şampiyon yaptı. Delgado bırakın şampiyonluğu, bize hangi maçı kazandırdı?'' dedi.

Üyelerden Cevat Çangal da Demirören döneminde 51 futbolcu transfer edildiğini, bunun 34'ünün gönderildiğini söyledi. Bu futbolculara 43 milyon Avro bonservis bedeli ödendiğini anlatan Çangal, ayrıca altyapı için Gordon Milne'in neden getirildiğini, ardından neden gönderildiğini sordu.

''20 yıl önce centilmen bir takımdık'' diyen Çangal, ''Şimdi yöneticiler sahaya giriyor. Maalesef erozyona uğruyoruz. Fair play özürlüsü ilan edildik. Bu yöneticilerimizin sahaya niye girdiklerini anlayamıyorum'' diye konuştu. Aydoğan Cevahir ise yapılan transferlerden verim alamadıklarından yakınarak, artık altyapıya önem verilmesi gerektiğini söyledi.
 

"Delgado iyi bir futbolcu"

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, üyelerin eleştirilerine yanıt verdi. Kenan Öner, Delgado ile ilgili eleştirilere değinerek, şöyle konuştu: ''Delgado'nun haziran ayı sonunda sözleşmesi sona eriyordu. Ülker Grubu tarafından bize getirilmişti. Haziran ayı sonuna kadar satış veya mukavele uzatması olmazsa tamamen onların malıydı. İspanya'dan da bir teklif gelmişti. Delgado aman aman maçlar çıkarmadı dendi ama o bir değer, iyi bir futbolcu. Şampiyonlar Ligi'nde, UEFA Kupası'nda vitrine çıkardığınız bir futbolcuyu kaybetmek pek mümkün değildi. Bonservis konusunu göğüs reklamı aracılığıyla yaptık. Ayrıca iyi bir Delgado'nun hem takımımıza katkı sağlayacağına, gittiğinde de bize para kazandıracağına inanıyoruz. Sakatlığı kronik değil ama tatsız bir şey. Bunu yenmesini ve faydalı olmasını bekliyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler