Seçmen listelerine itiraz yarın karara bağlanacak

29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde oy kullanacak vatandaşların muhtarlık bölgesi askı listelerine yapılan itirazların yarın karara bağlanacak.

Yayınlanma: 31.01.2009 - 11:39
Abone Ol google-news

Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği seçim takvimine göre, yarın muhtarlık bölgesi askı listelerine yapılacak itirazların karara bağlanmasının son günü. Pazartesi günü de hangi siyasi partilerin hangi seçim çevrelerinde ön seçime ya da aday yoklamasına katılacakları, büyükşehir belediye başkanlığı seçimi ile ilgili olarak il seçim kurullarınca, belediye başkanlığı, belediye ve il genel meclisi üyelikleri seçimleriyle ilgili olarak ilçe seçim kurullarınca ilan edilecek.

Çarşamba günü 08.00'de askı süresi içinde muhtarlık bölgesi askı listelerinde gerçekleşen tüm değişiklikler ile itiraz üzerine listeden çıkarılmalarına ve kayıtların dondurulmasına karar verilen seçmenlere ait bilgi değişikliği listeleri ayrı ayrı düzenlenerek, manyetik veya kağıt ortamında alındı belgesi karşılığında siyasi partilere verilecek ve bu listelere karşı itirazlara başlanacak. Siyasi partiler en son 5 Şubat Perşembe gününe kadar itiraz edebilecekler. İtirazlar Cumartesi günü karara bağlanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler