Bentley'de çevreci oluyor

İngiliz lüks otomobil markası Bentley, otomobillerini 2012 yılına kadar 120 g/km altında CO2 emisyonu yapacak kapasiteye ulaştırarak dünyada bu değişiklikleri gerçekleştiren ilk üreticilerden olacak. Bentley Motors yeni 3 aşamalı çevre stratejisine göre araçların performansı korunarak düşük emisyon ve gelişmiş enerji tasarrufu sağlanacak.

Yayınlanma: 31.01.2009 - 14:15
Abone Ol google-news

İngiliz lüks otomobil markası Bentley, otomobillerini 2012 yılına kadar 120 g/km altında CO2 emisyonu yapacak kapasiteye ulaştırarak dünyada bu değişiklikleri gerçekleştiren ilk üreticilerden olacak. Bentley Motors yeni 3 aşamalı çevre stratejisine göre araçların performansı korunarak düşük emisyon ve gelişmiş enerji tasarrufu sağlanacak. Bu çerçevede hedef 2012 yılına kadar 120 g/km altında CO2 emisyonu sağlamak. Hedef gerçekleştiğinde Bentley kendi sektöründe ve ayrıca dünyada bu değişiklikleri yapan ilk üretici olacak.

Yeni stratejiye ilişkin olarak Bentley Motors Başkan ve CEO’su Franz-Josef Paefgen, “Bu Bentley’in tarihinde büyük bir adım. Dünya çapındaki müşterilerimizin yakıt tasarruflu ve yüksel performanslı motorları üretmemiz yönündeki beklentileri yanıtlamaktadır. Biz yenilenebilen yakıtlarla çalışabilen her motorumuzla modellerimizin tümünde emisyonları azaltarak ve yakıt verimliliğini artırarak kendi sanayi sektöründe bir temel ölçüt oluşturacağız” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler