Ferrari'den çevreci fabrika yatırımı

İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari, çevresel sürdürülebilirlik ve yenilebilir kaynaklar yatırımının bir parçası olarak, Marenello'daki fabrikanın ihtiyacı olan elektrik enerjisini güneş ışığıyla elde etmesini sağlayan fotovoltaik sistemini devreye soktu. Yeni sistem, fabrikanın tüm elektrik ihtiyacını karşılarken, üretim esnasında oluşan karbondioksit emisyonlarının % 30'a varacak biçimde azaltılmasına da yardımcı olacak.

Yayınlanma: 31.01.2009 - 14:31
Abone Ol google-news

Güneş pilleri sayesinde güneş ışığıyla elektrik enerjisi üretme imkanı sağlayan ve 1075 adet panelden oluşan yeni fotovoltaik sistemi, Ferrari’nin Maranello’daki fabrikasının İtalya ulusal elektrik şebekesinden yıllık olarak aldığı elektrikten 210.000 kW/s tasarruf etmesini sağlayacak. 2009 yılının ortasında devreye girecek olan ısıtma ve soğutma sistemleriyle birlikte Maranello’daki fabrikanın üretim işlemleri esnasında oluşan karbondioksit emisyonunun yüzde 30’a varacak oranda azaltılması amaçlanıyor.

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo tarafından başlatılan çevre koruma yatırımları kapsamında Marenello Fabrikası’nın sınırları dahilinde 165 bin metrekarelik yeşil alan oluşturuldu..


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler