Erdoğan, İstanbul yatırımlarını övdü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bir zamanlar İstanbul'u çamur deryasına çevirenlerin, şimdi seçim meydanlarında kendilerine, belediyeye çamur atmaya çalıştıklarını'' söyledi. Erdoğan, yaptıkları sayesinde İstanbul'un dünya şehirleriyle yarışır hale geldiğini savundu.

Yayınlanma: 31.01.2009 - 14:59
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Topkapı Fetih Parkı'nda inşa edilen Türkiye'nin ilk panorama müzesi olan ''Panorama 1453 Tarih Müzesi''nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tamamladığı Şişhane-Maslak arası metro hattının açılışını dün yaptıklarını hatırlatarak, oradaki büyük coşkuyu bugün burada görmenin kendilerine ayrı bir mutluluk verdiğini belirtti.

AKP'li belediyelerin özellikle İstanbul'a ulaşım başta olmak üzere, büyük yatırımlar, büyük hizmetler kazandırdıklarını ifade eden Erdoğan, ''Çöp, çukur, çamur. Bunlar büyük ölçüde hamdolsun tarihe geçti, oralarda kaldı'' dedi.
 

"İstanbul'da çöp yığınları vardı"

Erdoğan, ''kendilerinden önceki dönemde İstanbul'un çöp yığınları içinde olduğunu'' ifade ederek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldiği ilk yıllarda İstanbul'da ''Habitat-2'' toplantısını yaptıklarını, bu toplantının sonuç bildirgesine İstanbul'un, dünyanın en temiz kentlerinden biri olarak geçtiğini söyledi.
 

''Aziz İstanbul'u yerle bir ettiler"

''Dikkat edin 'yeniden' ifadesini kullanıyorum. Çünkü İstanbul zaten büyüktü. Çünkü İstanbul zaten azizdi. İstanbul zaten muhteşemdi. İstanbul bizden önceki dönemlerde dünyaya bu vizyonunu göstermişti. Bu aziz İstanbul'u adeta yerle bir ettiler''dedi.

''Dikkat edin 'yeniden' ifadesini kullanıyorum. Çünkü İstanbul zaten büyüktü. Çünkü İstanbul zaten azizdi. İstanbul zaten muhteşemdi. İstanbul bizden önceki dönemlerde dünyaya bu vizyonunu göstermişti. Bu aziz İstanbul'u adeta yerle bir ettiler'' diyen Erdoğan, şunları kaydetti: ''Bizden önceki iktidarları biliyorsunuz. Bunun içinde hangi zihniyetlerin olduğunu biliyorsunuz. Rüyalar şehri İstanbul onların elinde. Bir anda kabuslar şehrine dönüştü. Masallar şehri İstanbul, bir anda kara delikte adeta kayboldu gitti. İşte İstanbul'u yutan, İstanbul'u yok eden o kara delik CHP zihniyetiydi. İşte İstanbul'un üzerine bir karabasan gibi çöken o kabus, o CHP zihniyetiydi. O çöp yığınlarının altından, o çamur deryasından, o çukurların içinden yolsuzluk çıktı. Biz geldik yolsuzluğu bertaraf ettik. Bir zamanlar İstanbul'u çamur deryasına çevirenler, şimdi seçim meydanlarında bizim iktidarımıza, belediyemize çamur atmaya çalışıyorlar. Ve diyorlar ki, 'Siz İstanbul için hiçbir hizmet üretmediniz'. Elinize, dilinize dursun. Gelin şurayı bir görün.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler