"Ekonomik kurtuluş savaşı vermeliyiz"

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Genel Başkanı Kazım Ergün, ''Ülkemiz nasıl Kurtuluş Savaşı verdiyse şimdi de ekonomik bir kurtuluş savaşı vermeliyiz'' dedi.

Yayınlanma: 31.01.2009 - 18:20
Abone Ol google-news

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Genel Başkanı Kazım Ergün, Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki dernek şubelerinin olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra kötü yönetildiğini söyledi.

Türkiye'de 4 kişilik ailenin beslenebilmesi için 738 TL'ye ihtiyacı olduğunu ifade eden Ergün, şunları kaydetti: ''Yani bir eve bu rakamdan az para giriyorsa insanlar aç demektir. 2 bin 340 TL'den düşük para giriyorsa da o aile yoksuldur. Benim temsil ettiğim kitlenin tamamı yoksul. Yazıklar olsun ülkeyi yönetenlere, hakkımız haram olsun. Türkiye, Atatürk öldükten itibaren yanlış yönetiliyor. Ülkemiz nasıl Kurtuluş Savaşı verdiyse şimdi de ekonomik bir kurtuluş savaşı vermeliyiz. Türkiye'de son üç ayda 468 bin evladımız işten atıldı, önümüzdeki 6 ay içinde de 600 binden fazla kişi işten çıkarılacak. Milyonlarca işsizin olduğu ülkede huzurun yerini kargaşa, kapkaç ve hırsızlık alır.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler