Putin, Kış Olimpiyatları için güvence verdi

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, dünya ekonomi krizine rağmen 2014 yılında Soçi Kış Olimpiyatları'nın vaktinde yapılacağını tekrarladı. Putin Soçi'de, ''Devlet bütçemiz olimpiyatları kaldıracak düzeydedir'' dedi.

Yayınlanma: 31.01.2009 - 16:09
Abone Ol google-news

Rusya Başbakanı Vladimir Putin,Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin Fransız üyesi eski büyük kayak şampiyonu Jean-Claude Killy'yi kabulünde yaptığı konuşmada, ''Soçi Kış Olimpiyatları'nın tesisleri, 2012 yılında tamamlanacaktır'' dedi.

Fransa'da şubat 1968'de Grenoble'da yapılan 10. Kış Olimpiyatı'nda Alp disiplini dallarında tüm slalomlarda altın madalya alan büyük kayakçı Killy (65) de şunu dedi: ''Soçi'de değişim daha şimdiden hissediliyor. Baştan havalimanı ve uçaklarda bile...''

Soçi'nin Kış Olimpiyatları'nı kazanması, Putin'in en büyük başarılarından biri olarak görülüyor. Yakın zamanda Putin burada Devlet Başkanlığı'nı devrettiği Dimitriy Medvedev ile birlikte kayak yaptı.

Rusya'da ulusal para birimi ruble değerini kasım ayından beri beşte bir oranında yitirdi. Dünya mali krizinde Rus merkez bankasının altın ve döviz rezervi de üçte bir oranında kayıba uğradı.

Rusya son 10 yılın en büyük ekonomi zorluğunu görürken Putin Soçi'de, ''Devlet bütçemiz olimpiyatları kaldıracak düzeydedir'' dedi.

2009'da, 22. Kış Olimpiyatları'nın yapılacağı Soçi için 127 milyar Ruble (3,6 milyar dolar) ayrıldığını belirten Putin, Soçi'ye toplam 12 milyar dolar harcanacağını belirtmiş bulunuyor.
Soçi Gürcistan'ın kuzeyinde doğu Karadeniz'in kıyısından yükselen oksijen yuvası orman dağlarıyla, bugün Moskova-Kremlin yöneticilerine olduğu gibi eski SSCB döneminde de Stalin'in tatil yeriydi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler