Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi, ekonomik krizin dünya gündemine oturduğu 2008 yılında, marka değerini en çok arttıran kuruluşlar arasında Türk bankalarının da yer almasını "Türk bankaları değer kazandı" başlığıyla manşetten görürken, Hürriyet ise Davos Zirvesi'nin perde arkasını ilk sayfasından gördü.

Yayınlanma: 01.02.2009 - 08:28
Abone Ol google-news


CUMHURİYET

Türk bankaları değer kazandı


Uluslararası finans şirketlerinin iflas ettiği 2008 yılında, marka değerini en çok arttıran kuruluşlar arasında Türk bankaları da yer aldı. Brand Finance ve The Banker dergisinin oluşturduğu “Dünyanın En Değerli 500 Finansal Markası” listesine dokuz Türk bankası da girdi. 84’üncülüğe yükselen İş Bankası en büyük sıçramayı yapan kuruluş oldu.

Diğer Türk bankalarından Yapı Kredi 121’inciliğe, Garanti 134’üncülüğe, Akbank ise 137’nciliğe yükseldi. Vakıfbank 219’uncu, Finansbank 310’uncu, Denizbank da 419’uncu sırada yer aldı. Halkbank ve TEB listeye ilk kez girdi. HSBC ise 25 milyar dolarlık değeriyle listenin ilk sırasındaki yerini korudu.
 


HÜRRİYET

Perde gerisi neler yaşandı


Bütün dünyada günün konusu haline gelen Davos'taki Gazze oturumunun perde arkasında ilginç olaylar yaşandı. Bu oturumu bizzat Başbakan Erdoğan istemiş.

 

MİLLİYET

Bahçeli'den AKP'ye destek


MHP lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Davos panelindeki tepkilerinin "yöntemi tartışılsa bile"  haklı ve meşru olduğunu söyledi, "Şimdi sıra diğer konularda" dedi.


RADİKAL

Şimdi de Ermeni aydınlar özür diliyor


Prof. Gakavian, kampanyalarını anlattı: Çetecilerle ASALA'nın cinayetlerinden ötürü özür dilenecek. Umarım başarılı oluruz.

 

AKŞAM

Kriz dedektifleri borçlu avında


Özel dedektiflik büroları, eşlerinin ihanetini belgeleyerek para kazanıyordu. Krizle iş değişti. Artık çapkınların değil, borcunu ödemeden kayıplara karışanların peşindeler.

 

POSTA

21 ölü var 1 dava yok


İstanbul Davutpaşa'da geçen yıl bir havai fişek atölyesinde meydana gelen patlama sonucu 21 kişi ölmüştü. Olayın üzerinden 1 yıl geçmesine karşın sorumlular hakkında bir tek dava bile açılmadığı ortaya çıktı.

 

VATAN

Fethi Bey'in esrarengiz kasası


Kadir Topbaş'ın imar danışmanı Fethi Turgut'un evinden çalınan kasada 2.2 milyon TL'lik altın ve döviz bulunduğu iddiası ortalığı karıştırdı.


BİRGÜN

1 Mayıs emekçiye lütuf değil haktır


Bakan Çelik'in hazırladığı 1 Mayıs'ın resmi tatil olmasıyla ilgili yasal düzenleme Bakanlar Kurulu'nda tartışılacak. DİSK Genel Başkanı Çelebi, "Atılan adımlar olumlu ancak yetersiz" dedi.

 

SABAH

Çeteciden şok iddialar


Malatya'da çete suçundan tutuklu olan Veysel Şahin, Ergenekon savcısı Öz'ün talimatla aldığı ifadesinde çarpıcı açıklamalar yaptı.

 

TERCÜMAN

3 ayda 251 bin işsiz


Ergenkon'la, Gazze ile uğraşırken sokaklar işsizlerle doldu. Aç ve yoksul sayısı 20 milyona çıktı, intiharlar patladı.

 


YENİ ŞAFAK

One minute fırtınası

Başbakan Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı Peres'in küstahlığına Davos'ta gösterdiği tepki bütün Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Yandaş medya 'tarafsız' kalmaya çalışırken, binlerce kişi gazetelerin internet sayfalarına mesaj bırakarak Erdoğan'ı kutladı.



ZAMAN

Yahudilere bir şey yapmak isteyen de karşısında beni bulur


Başbakan erdoğan, Washington Post gazetesinde verdiği röportajda kendisini Yahudi karşıtı gibi göstermeye çalışanlara sert çıktı: "Anti-semitizm insanlık suçudur. Ülkemde yaşayan Yahudiler de, benim tutumumun örneğidir. Yahudilere karşı bir şey yapmak isteyen karşısında beni bulur."
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler