Süreyya'da Ankaralı Çağdaş Müzik Topluluğu

Ankara Çağdaş Müzik Topluluğu bu akşam saat 2.00'de Süreyya Operası Klasik Müzik Konserleri'nin konuğu olacak. Topluluk bu oda müziği konserinde Erkin ve Prokofyev'in piyanolu beşlilerini de seslendirecek.

Yayınlanma: 26.11.2012 - 15:52
Abone Ol google-news

Ebru Karaağaç, Tangör Ertaş (keman), Feza Gökmen (viyola), Onur Şenler (viyolonsel), Burak Karaağaç (kontrbas), Nusret İspir (klarnet), Selçuk Akyol (obua), Kamerhan Turan (piyano)’dan oluşan topluluk konserde; U. C. Erkin “Kuartet” ve “Piyanolu Kentet”, S. Prokofyev “Kentet” ve‘”Overture On Hebrew Themes” eserlerini seslendirecek.

Topluluk özellikle çağdaş bestecilerin değişik çalgı grupları için yazılmış oda müziği eserlerini seslendirebilmek amacıyla 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet, Başkent Üniversitesi Konservatuvarları,  Cumhurbaşkanlığı, Bilkent Senfoni Orkestraları, Düseeldorf Deutche Oper am Rhein’dan sanatçıların birlikte çalmak için kurdukları bir oluşum. Çağdaş ve Türk Bestecilerinin eserlerini seslendirmeye yönelik olmasına karşın topluluk, repertuvarına popüler tarzdaki yapıtları da alıyor. Bu bağlamada topluluğun kadrosunda, çalınan eser ve programa göre değişiklikler olmakta, kadro oda müziği anlayışı sınırları içerisinde genişleyip daralmaktadır.

Bu bakımdan Ankara Çağdaş Müzik Topluluğu değişebilir organik yapısı,müzik sanatının karanlıkta kalmış, ülkemizde az seslendirilebilen yapıtların dinleyiciyle kavuşabilmesi için sanat dünyamıza özgün bir yapı sunmaktadır..

www.sureyyaoperasi.org


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler