"AKP'lilerin altlarındaki koltuk gidiyor"

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, seçilmesi halinde Ankara'da 25 bin kişiye istihdam sağlayacağı, yoksul ailelere 600 TL'lik hemşehrilik geliri verileceği vaadinde bulundu.

Yayınlanma: 01.02.2009 - 11:24
Abone Ol google-news

Seçim çalışmaları çerçevesinde; Mamak ve Pursaklar'da düzenlenen toplantılara katılan CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, seçilmesi halinde Ankara'da yapacağı projeleri anlattı.

Murat Karayalçın yaşı 60'ın üzerinde olan yurttaşların 24 saat hem otobüslere hem de metroya ücretsiz bineceğini, öğrencilerin otobüs biletlerinin ilk aşamada yarı yarıya indirileceğini, su faturalarının yüksek gelmesine neden olan 45 günlük faturalandırmaya son vereceklerini söyledi.
 

Hemşehrilik geliri

"Hemşehrilik Geliri" adıyla açıkladıkları proje çerçevesinde yapılacak yardımların Ankara'daki yoksul yurttaşların tercihleri dikkate alınarak gerçekleştirileceğini kaydeden Karayalaçın, şöyle dedi:
"Paket atarak değil, kömür savurarak değil, tercihe dayalı olarak, saygın bir biçimde, hemşehrilerimizin dilediklerini almalarına fırsat verecek bir şekilde, saygınlığını koruyacak bir şekilde işleteceğimiz gıda desteğiyle, istihdam paketiyle ve arada hala fark varsa, bunu da maddi ve mali destekle kapatmayı öngörüyoruz" dedi.

Karayalçın, Ankara'da 25 bin kişiye istihdam sağlayacağı, yoksul ailelere 600 TL'lik hemşehrilik geliri verileceğine ilişkin projelerini; "parayı nereden bulacaksın" şeklinde eleştirenlere yanıt verdi. Karayalçın şöyle dedi: "Sen nerden buluyorsan ben de oradan bulacağım. Ama kendim için kullanmayacağım, ailem için kullanmayacağım. Ankara için, Ankaralılar için kullanacağım. AKP'lilerin telaşıdır, belediyecilerin telaşıdır; paniklediler, panikliyorlar, telaşa kapıldılar. Altlarındaki zemin mi desem, altlarındaki toprak mı desem,yoksa altlarındaki sandalye mi desem, koltuk mu desem. Gidiyor, gitmekte olduğunu gördüler, telaşlandılar, paniklediler."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler