Obama'dan işbirliği teklifi

ABD Başkanı Barack Obama, İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun açık mektubunu yanıtlayarak "daha güvenli bir dünyanın kalıcı olarak inşası için barış ve dostluk ruhu içinde el ele çalışabileceklerini" belirtti.

Yayınlanma: 01.02.2009 - 14:21
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Barack Obama'nın göreve başladığı 20 Ocak'ta İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun New York Times ve International Herald Tribune gazetelerinde yer alan "Yeni Bir İşbirliğine Davet" başlıklı mektubuna Obama'nın yanıtının İKT Genel Sekreterliğine ulaştığı belirtildi.

Yeni ABD Başkanı, mektubunda, "Hiç şüphem yok ki görev sürem olan gelecek 4 yıl içinde daha güvenli bir dünyanın kalıcı olarak inşası için barış ve dostluk ruhu içinde el ele çalışabiliriz. Bu fikrin verdiği heyecanla İslam Konferansı Teşkilatı ve Amerika Birleşik Devletleri arasında iyi ilişkiler tesis etmek yolunda en kısa zamanda sizinle birlikte çalışmayı beklemekteyim" ifadelerini kullandı.

İKT tarafından yapılan açıklamada, Teşkilatın 2009 yılı içinde Washington'da düzenlemeyi öngördüğü uluslararası bir konferansın, yeni ABD yönetimine, İslam dünyasına güçlü bir mesaj vermesi açısından önemli bir zemin sağlayacağı kaydedildi.

İhsanoğlu, Obama'nın yemin ederek göreve başladığı gün New York Times ve International Herald Tribune gazetelerinde çıkan mektubunda, Obama'yı kutlayarak, başkanlık döneminde İslam dünyasının kendisinden beklentileri sıralamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler