"Siz o zamanlar bu öfkenizi nereye sakladınız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Davos Zirvesi'nde Başbakan'ın takındığı tutumla ilgili olarak "Kerkük'te binlerce Türk, Irak'ta yüzlerce kadın ve çocuk öldü. Siz o zamanlar bu öfkenizi nereye sakladınız? Onları nasıl sineye çektiniz? O sırada o insanlar öldürülmüyor muydu? İşinize gelince öyle, işinize gelince böyle... '' dedi.

Yayınlanma: 01.02.2009 - 15:49
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, partisinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli'nin seçim bürosunun açılışında yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta gösterdiği çıkışın, ''yönetimde sağladıkları başarısızlığı yok etmek'' adına gerçekleştirildiğini iddia etti.

Şiddet eylemlerini, kimden ve kime yapıldığını irdelemeksizin kınadıklarını belirten Öymen, şiddeti alet ederek siyasi çözüm elde etmenin doğru bir adım olmadığını söyledi. Öymen, Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki çıkışının sonuçlarının ileride belli olacağını ifade ederek, şöyle konuştu:
''Bu yapılanın bir kahramanlık gibi gösterilmesi doğru değil. Doğru olan, İsrail'i, Filistin'e yönelik saldırıları ile kınamaktı. Ancak Başbakan, şiddet yoluyla çözüm arayanlara arka çıkıyor. İktidar inişe geçmiş, işsizlik ayyuka çıkmış ve 100 bin kişi işsiz kalmıştır. İçeride başarısız olduğunun farkına varan iktidar, dışarıdan destek almak için böyle bir çıkış yapmıştır. Başbakan'ın Davos'ta attığı adım barışa değil, şiddete atılan adımdır. Uzlaşmaya yönelenlere değil, şiddete destek çıkmıştır.''

 

"Uluslararası ilişkilerde tutarlı olacaksınız"

Kerkük'te binlerce Türk, Irak'ta yüzlerce kadın ve çocuğun öldürüldüğünü kaydeden Öymen, ''Siz o zamanlar bu öfkenizi nereye sakladınız? Onları nasıl sineye çektiniz? O sırada o insanlar öldürülmüyor muydu? Bunları nasıl sineye çektiniz? İşinize gelince öyle, işinize gelince böyle... Onlar için gözyaşlarınızı niçin esirgediniz?'' dedi.

Öymen, diplomatik ilişkilerde yapılanların başarısının, sonucundan anlaşıldığını da ifade ederek, şöyle devam etti:
''Uluslararası ilişkilerde tutarlı olacaksınız. Bir gün önce yaptığınızın ertesi gün tersini yaparsanız olmaz. Başbakan, Davos'taki tutumunu savunmak için ne diyor; (Milletimin haysiyetini savunmak zorundaydım). Türk askerinin başına çuval geçirilirken o haysiyeti savunma ihtiyacını niçin duymadınız? Bugün Afganistan ve Pakistan'da onlarca çocuk, kadın öldürülüyor. Onlar için niye gözyaşı dökmüyorsunuz? Seçim zamanı olunca gözyaşlarınızı tutamıyorsunuz. Bakalım seçimlerden sonra ne yapacaksınız? Bu çıkışınızın sonunda Orta Doğu'da şiddet tekrar alevlenirse, bundan cesaret alan militan örgütler yeni intihar saldırılarında bulunursa, bunun sorumluğunda sizin de payınız olacaktır. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Türkiye bu işten ne kazanacak göreceğiz. Türkiye, bu çıkışlardan bugüne kadar bir şey kazanmadı. Böyle şiddet yanlılarını övenlerden çok şey kaybetti.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler