"Türkiye Davos'ta taraf olmuştur"

TBMM Başkan Vekili, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Gazze için ara buluculuk yapan Türkiye'nin, Davos'ta taraf olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 01.02.2009 - 17:37
Abone Ol google-news

TBMM Başkan Vekili, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Kültürpark Kapalı Düğün Salonu'nda düzenlenen partisinin aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türk halkının yoksullaştığını, gençlerin umutsuz olduğunu söyledi.

Akşener, konuşmasının ardından MHP'nin Aksaray Belediye Başkan Adayı Ramazan Kaşlı ile bağlı ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.

Toplantıdan sonra gazetecilere açıklama yapan Akşener, Davos'ta yaşananlarla ilgili değerlendirmede bulundu. Başbakan Erdoğan'ın, Davos'ta yaşanan gerilim sırasındaki tavrının doğru olduğunu ve bunu tartışmadıklarını ifade eden Akşener, şunları söyledi:
''Başbakan, tartışma sonrasında yapılan basın toplantısında, Peres'i değil moderatörü kastettiğini söyledi. Şimdi 'Sizin insan öldürdüğünüzü biliyoruz' dediği Peres. 'Gazze'yi açık hava hapishanesine çevirdiniz' dediği moderatör değil, Peres. Kavga orada oldu. 15 dakika sonra yapılan basın toplantısındaki hava daha farklıydı. Başbakan, Türkiye'ye geldikten sonra da aynı tavrını yani sertleşmiş tavrını sürdürdü. Bunu sürdürecekse yapması gereken, İsrail ile yapılmış silah anlaşması, silah ihalelerini askıya almak, zorlaştırmaktır. Gazze için ara bulucu olan Türkiye, Davos'ta taraf olmuştur.''

Akşener, sözlerini ''Başbakan'a cesaret madalyası veren ABD'deki Yahudi lobisinin çok ağır açıklamaları oldu. Sayın Başbakan, derhal cesaret madalyasını iade etmelidir. Davos tavrına yönelik ciddi bir destek mevcuttur. Türkiye, Gazze konusunda taraftır, taraf olmanın da gereği bunlardır'' diyerek tamamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler