Rize'de cephane dolu taksi: 8 gözaltı

Rize'nin Pazar ilçesinde, bir takside, 7 tabanca ve mühimmat bulunmasına ilişkin, 1 iş adamı, 2 astsubay ve 1 uzman çavuşun da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 01.02.2009 - 19:24
Abone Ol google-news

Rize'nin Pazar ilçesinde bir takside, el yapımı 7 tabanca ve mühimmat bulundu. Rize Valisi Zekeriya Şarbak,  yaptığı açıklamada, polisin, Pazar ilçesi Kirazlık Mahallesi Hopa Caddesi'nde terk edilen 53 T 5165 plakalı bir taksinin bagajında yaptığı aramada, 7 adet el yapımı tabanca, şarjörler ve silah yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdiğini söyledi.

Olaya ilişkin taksinin sahibi M.K'nin gözaltına alındığını ifade eden Vali Şarbak, bu kişinin verdiği bilgiler doğrultusunda bir silah atölyesinin ortaya çıkartıldığını kaydetti. Vali Şarbak, jandarmanın da Fındıklı ilçesindeki çeşitli adreslerde arama yaptığını anlatarak, şunları anlattı:
''Fındıklı'daki çalışmada, aralarında 3 kolluk kuvveti personelinin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin üzerleri ile ev ve iş yerlerindeki aramada, 6 tabanca, çok sayıda fişek, 12 gram esrar, 13 gram kenevir tohumu, 1 sahte pasaport, kurşun geçirmez yelek ve çeşitli evrak ele geçirilmiştir.''

Her iki çalışmada ele geçirilen tabanca sayısının 13 olduğuna işaret eden Şarbak, konuyla ilgili bazı kişilerin arandığını kaydetti.

Olayla ilgili 1 iş adamı, 2 astsubay ve 1 uzman çavuşun da aralarında bulunduğu 8 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler