Olmert'ten Türkiye uyarısı

Başbakan Ehud Olmert'in, İsrail'in, Gazze saldırıları nedeniyle Türkiye'nin gösterdiği tepkiler konusunda Bakanlarını ''beyanlarının dozunu yükseltmemeleri'' konusunda uyardığı bildirildi.

Yayınlanma: 01.02.2009 - 20:46
Abone Ol google-news

Haaretz Gazetesi'nin internet sitesinin haberine göre, Olmert, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında, "Türkiye konusunda kamuoyunun tutumundan son derece endişeliyim. Türkiye ile ilişkilerimiz önemlidir, dolayısıyla bu konudaki beyanlarımızın dozunu yükseltmememizi tavsiye ederim" dedi.

Bununla birlikte Olmert, "İsrail için çok önemli bir müttefik olan Türkiye'nin, seçim arefesinde iç politika zorlamalarına da açık olduğunu" kaydetti.

İsrail Başbakanı sözlerini, "Türkler ayrıca terörizmle mücadele etmek zorunda olduğumuzu da biliyorlar" diyerek tamamladı.

İsrail Başbakanı'nın kabine toplantısı öncesi Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, İsrail radyosuna bir açıklama yapmış ve "Türkiye'nin İsrail'e saygılı olmasını beklediğini" söylemişti.

2006'da iktidara geldiğinde Hamas'ı ilk davet eden ülkenin Türkiye olduğunun hatırlanması gerektiğini söyleyen Livni, böylece kendilerini önemli bir müttefikle ilişkiler ve bölgesel olarak nasıl davranmak gerektiği konusunda bir ikilemin içinde bulduklarını ifade etmişti.

Livni, "Sokak gösterilerine, Gazze'den yansıyan zor görüntülere rağmen, Hamas herkesin problemi" diyerek, Orta Doğu'da birçok ülkenin bunu Türkiye'den daha iyi anladığını öne sürmüştü.

Livni, bu sözlerine rağmen, "Türkiye ile önemli stratejik ilişkiler içindeyiz. Her şeyi tamir etmek mümkün" diyerek, sözlerini "Birbirimizle konuşmalıyız. Her şeyi masaya yatırmalıyız; sadece ortak çıkarlarımızı değil, görüş ayrılıklarımızı da hesaba katmalıyız" diye sürdürmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler