"Kendisini Mustafa Kemal ile kıyaslamasın"

CHP TBMM Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini Davos efesi ilan ettiğini söyledi. Okay, "Çanakkale Savaşı'ndaki gibi hiç kimse kendisini Mustafa Kemal ile kıyaslamasın" dedi.

Yayınlanma: 01.02.2009 - 20:28
Abone Ol google-news

CHP TBMM Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay, Zonguldak'ın Devrek ilçesindeki parti binalarında yaptığı konuşmada, 29 Mart yerel seçimlerinde halkın bu kötü gidişe ''ya dur ya da biz bu hayattan memnunuz'' diyeceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres arasında Davos'ta yaşanan tartışmaya değinen Okay, hiçbir insana karşı böyle bir haksızlık yapılmaması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin Başbakanı olduğu için kendisine yurt dışında bile böyle haksızlık yapılmasını içlerine sindiremeyeceklerini ifade eden Okay, şöyle konuştu:

''Diklenmeden dik duracağız diyen anlayış, Ramallah'da '1 saate yakın süre sınır kapısında kaldım' derken neden tepki göstermemiş. 'Diklenmeden dik duracağız' diyen Başbakan, Kuzey Irak'ta, Kerkük'te askerlerimizin başına çuval giydirildiğinde neden tavır göstermemiş? Uluslararası ilişkide saygılı olmamız lazım. Ama Başbakan'a haksızlık yapılırken, böylesine sert üslupla bağırılırken, o durumlara nasıl gelindiğini de düşünmek gerek. Onlara sebebiyet verdirtmeyeceksin. Çanakkale Savaşı'ndaki gibi hiç kimse kendisini Mustafa Kemal ile kıyaslamasın. Yaşananları tasvip etmiyor, yaşanmasına sebebiyet veren anlayışı da kınıyoruz.''

Hakkı Süha Okay, CHP'nin Devrek Belediye Başkan adayının Halil Kodaman olduğunu, bu hafta içinde de ülke genelindeki adayların tamamının kesinleşeceğini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler