Topladığı hurdalarla otomobil yaptı

Batman filminden etkilenen Ağrılı bir kaporta ustası hurdalıktan topladığı çamaşır makinesi, buzdolabı, masa, sandalye, ütü masalarının saclarını kullanarak biri kanatlı iki otomobil üretti.

Yayınlanma: 02.12.2012 - 11:38
Abone Ol google-news

Doğubayazıt İlçesi Sanayi Sitesi'nde kaportacılık yapan 42 yaşındaki İsmail İlhan, kardeşi Ömer İlhan'ın yardımıyla topladığı hurda parçalarından 6 ay süren çalışmanın ardından siyah rengi ve görünümüyle dikkati çeken saatte 100 kilometre hız yapabilen 2 otomobil yaptı.

 

 

İlhan, yaptığı açıklamada, 15 yıldır kaporta ustalığı yaptığını, Batman filminden etkilenerek otomobil yapmaya karar verdiğini söyledi.

İlçedeki hurdalıklardan çamaşır makinesi, buzdolabı, masa, sandalye, ütü masalarının saclarını topladığını anlatan İlhan, bu saclara şekil verdikten sonra biri tek, diğeri iki kişilik iki otomobilin yapımını tamamladığını ifade etti.

Araçlarından birine ''Fırtına'', diğerine ''Yarasa'' ismini koyduğunu belirten İlhan, bu otomobillere iki ayrı araba markasının motorunu kullandıklarını anlattı. İlhan, yangın söndürme tüpleri de yerleştirdiği araçlarının yapımını tamamlamasının ardından test sürüşü için Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden izin alarak test sürüşü yaptığını belirtti.

İlhan, otomobillerin motorları hariç kaporta, boya ve elektrik işlerini kendisinin yaptığını anlatarak, ''Destek sağlanırsa daha farklı modeller yapacağım. İstenildiği taktirde araçlarımın filmlerde kullanılmasına izin vereceğim'' dedi.

''Uçan araç projem için yetkililerden destek bekliyorum''

İlhan, araçlarının trafiğe çıktığında ilgi odağı olduğunu, destek verildiği takdirde bu alanda çalışmalarına devam etmek istediğini söyledi. Araçlarının özellikleri hakkında da bilgi veren İlhan, şöyle devam etti:

''Yaptığım araçların biri tek, diğeri iki kişiliktir. Genellikle hurdalıkta bulduğum buzdolabı, çamaşır makinelerinin parçalarını topladım. Ayrıca sandalye ve karyola demirlerinden bu araçları yapmaya çalıştım. Araçların bana maliyeti 5 bin lira. Şu ana kadar hiç kimseden destek alamadım. Bazen test sürüşleri için trafiğe çıkmak zorunda kalıyorum. Onu da kaymakamımız ve emniyet müdürümüz sağ olsunlar, onların inisiyatifiyle test sürüşü yapıyorum. Araçlara ruhsat almak için hiç başvuruda bulunmadım, imkanım yok, destek bekliyorum.''

Türkiye'de yerli otomobil için çalışmalar sürerken kendisinin de bu sürece katkıda bulunmak istediğini belirten İlhan, ''Projede yer almak istiyorum. Şu ana kadar yerli araç üretilmedi. İsterim ki ben hurdalıktan bu araçları yaptıysam, yerli araç için destek alırsam daha iyi bir araç üretebilirim'' diye konuştu.

İlhan, ''Tek isteğim devlet büyüklerimden bu tür girişimlerimin desteklenmesi. Verilecek imkanlarla daha güzelini yaparım. Uçan araç projem var. Destek aldığım takdirde iddia ediyorum uçan araç üreteceğim'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler