Pilot Kıyak toprağa verildi

Bolu'da önceki gün düşen helikopter kazasında hayatını kaybeden emekli Kara Pilot Kıdemli Albay Süleyman Kıyak toprağa verildi. Ayrıca enkazda teknik inceleme yapmak için Bolu'ya gelen kaza kırım ekibinin bölgeye ulaşması için çalışmalar sürdürülüyor.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 08:31
Abone Ol google-news

Bolu'nun Kıbrıscık ilçesi yakınlarında düşen helikopterde hayatını kaybeden emekli Kara Pilot Kıdemli Albay Süleyman Kıyak toprağa verildi.

Kıyak için Kocatepe Camii'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Kıyak'ın yakınları, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, helikopterin ait olduğu Koçoğlu Havacılık firmasının Genel Müdürü Şükrü Koçoğlu ile Ankara Garnizonunda görevli subay ve astsubaylar katıldı.
Bakan Yıldırım, cenaze namazından önce Kıyak'ın eşi Aygül ile kızı Dilara Kıyak'a başsağlığı diledi.

Namazın ardından Kıyak ve sağlık nedenleriyle hayatını kaybeden emekli Albaylar Engin Sül ile Zafer Cüneyt Okay için askeri tören düzenlendi. Askeri cenaze araçlarıyla Karşıyaka Mezarlığı'na götürülen cenazeler, burada toprağa verildi.

 

Teknik incelemeye hava engeli

Olumsuz hava şartları nedeniyle Bolu'da, önceki gün, düşen helikopterin  enkazına ulaşılmaya çalışılıyor. Bolu Vali Yardımcısı İsmail Atasoy, yaptığı açıklamada, helikopterin, geçen cumartesi günü İstanbul'dan havalandıktan sonra Bolu'nun Kıbrıscık ilçesi yakınlarında düştüğünü anımsattı.

Yoğun sis ve kar yağışı nedeniyle helikopterin enkazına ulaşmak için karadan hareket eden arama kurtarma ekiplerinin uzun süre bir sonuç alamadığını ifade ederek, helikopter enkazına ancak havadan askeri bir helikopterle ulaşıldığını aktaran Atasoy, helikoptere inecek yer bulunamaması nedeniyle askeri ekibin halatlarla sarkıtalarak kaptan pilot Andrzej Wojewodzki ve emekli pilot albay Süleyman Kıyak'ın cesetlerine ulaştığını söyledi.

Pilotların cenazelerinin Kıbrıscık ilçesine getirilerek, başka bir helikopterle Ankara'ya sevk edildiğini belirten Vali Yardımcısı Atasoy, şunları kaydetti:

''Dün helikopter enkazında incelemelerde bulunmak için bölgede bulunan ekip, hava koşulları nedeniyle başarısız oldu. Bugün tekrar yola çıkan ekibin enkaza ulaşması için çalışmalara başladık. Bizim görevimiz bu teknik ekinin enkaza ulaşarak çalışma başlatabilmesi için lojistik destek vermek. Öncelikli olarak olay yerine giden yolda kar temizleme çalışması yapıyoruz''

Atasoy, ekipte Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne bağlı 3 kişilik kaza kırım ekibinin de bulunduğunu ifade ederek, enkaza ulaşmaya çalışılacağını sözlerine ekledi.
Bu arada, helikopterin düştüğü bölgede kar kalınlığının 1.5 metre civarında olduğu belirtildi.

 

Olay

Önceki gün İstanbul'dan Ankara'ya giden kaptan pilot Andrzej Wojewodzki yönetimindeki ve emekli pilot albay Süleyman Kıyak'ın gözetmen olarak bulunduğu EC-135 tipi helikopter ile irtibat Bolu yakınlarında kesilmiş, yapılan arama kurtarma çalışmaları sonrası helikopterin üzerindeki ELT (Emergency Locator Transmitters-Acil Durumun Yerini Belirleyen Verici) cihazı ile yeri tespit edilerek, sivil ve askeri ekipler bölgeye gönderilmişti.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle enkazın bulunduğu yere helikopterle ulaşan askeri bir ekip, pilotlar Wojewodzki ve Kıyak'ın cesetlerine ulaşmıştı.

Helikopterin düşüş nedenini belirlemek için Bolu'ya giden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne bağlı kaza kırım ekibi ise olumsuz hava şartları nedeniyle enkaza ulaşamamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler