Adana'da olaylı gece

Adana'da, aralarında terör örgütü üyelerinin de bulunduğu öne sürülen grubun, bir derneğe düzenlediği bıçak, taş ve sopalı saldırıda 10 dernek üyesi yaralandı. Olayla ilgili olarak 9 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 09:49
Abone Ol google-news

Toplumsal Dayanışma ve Şura Derneği'nin (Şura-Der) Dağlıoğlu Mahallesi Eminağa Caddesi'ndeki binasına gelen ve aralarında terör örgütü mensuplarının da yer aldığı ileri sürülen kalabalık bir grup, sohbet toplantısı yapan dernek üyelerine saldırdı.

Saldırıda, Mustazaflar İle Dayanışma Derneği Adana Şube Başkanı Abdulkadir Turgay ile Şura-Der üyeleri Hüseyin Güney, Mesut Talhan, Hasan Süslü, Bedir Çiftçi, Kasım Karayel, Ali Güneş ve Celal Çetin taş ve sopalarla, Zekeriya Yeniay ve Regaip Karacan ise bıçakla yaralandı.

Olay yerine gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlü ve Çevik Kuvvete bağlı ekipler, grupları dağıtırken, yaralılar ambulanslarla Adana'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Dernek yöneticilerinden Ayhan Kaya,  toplantı sırasında bir grubun önce binadaki güvenlik kamerasını kırdığını, ardından ''Sizi burada istemiyoruz'' diyerek saldırdığını, binada ciddi hasar meydana geldiğini söyledi. Bu arada, gün içinde bölgedeki ara sokaklarda yasa dışı gösteri yaptıkları belirlenen 9 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler