37 yılın en düşük seviyesi

Küresel mali krizden en büyük zararı gören sektörlerden biri olan 'otomotiv' sektörü Japonya'da da zor durumda. Japonya Otomobil Satıcıları Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, otomobil satışları Ocak ayında son 37 yılın en düşük düzeyine geriledi.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 09:59
Abone Ol google-news

Japonya'da otomobil satışları Ocak ayında son 37 yılın en düşük düzeyine gerilediği bildirildi.
Japonya Otomobil Satıcıları Birliği tarafından yapılan açıklamada, Japonya'da tüketicilerin küresel finansal kriz nedeniyle büyük alımlardan kaçındıkları ifade edildi.

Açıklamada, Ocak ayında otomobil satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27,9 azalarak 174 bin 281'e gerilediği belirtilerek, söz konusu rakamın 1972 yılından bu yana en düşük düzey olduğu kaydedildi

Japonya'da kamyon otobüs dahil otomobil satışları geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 6 gerileyerek 34 yılın en düşük düzeyi olan 3,43 milyondan 3,21 milyon araca gerilemişti.

Bu ülkede Kasım ayında yüzde 3,9 olan işsizlik oranı Aralık ayında yüzde 4,4'e yükselmişti. Küresel finansal krizin etkisiyle tüketicilerin, otomobil gibi büyük alımlardan kaçındıkları ifade ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler