Afganistan'daki intihar saldırısı: 21 ölü

Afganistan'da polis eğitim merkezini hedef alan saldırıda ölenlerin sayısı 21'e çıktı saldırıda 20 kişi de yaralandı. Saldırının sorumluluğunu taliban üstlendi.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 10:23
Abone Ol google-news

Afganistan'ın güneyinde, Uruzgan vilayetinin başkenti Tirin Kot'taki bir polis eğitim merkezini hedef alan intihar saldırısında ölenlerin sayısı 21'e çıkarken, ilk belirlemelere göre olayda 20 kişi de yaralandı.

Afgan polisinden daha önce yapılan açıklamada, saldırıda 18 kişinin öldüğü bildirilmişti.
Afganistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, intihar eylemcisinin bir polis üniforması giyip kendini gizleyerek saldırıda bulunduğunun anlaşıldığı belirtilirken, Uruzgan vilayeti polis şefi Cuma Gul Himet, Tirin Kot'taki polis eğitim merkezini hedef alan saldırının, yedek polislerin eğitim yaptığı sırada düzenlendiğini kaydetti.

Himet, yaralılardan 9'unun hastanelere gönderildiğini, diğer yaralıların ise tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildiğini söyledi. Öte yandan Taliban sözcüsü Kari Yusuf Ahmedi, nerede olduğu belirtilmeyen bir bölgeden telefonla yaptığı açıklamada, saldırının sorumluluğunu Taliban'ın üstlendiğini duyurdu. Ahmedi, Taliban militanlarının Afgan hükümet yetkilileri ile Afganistan'daki yabancı askerleri hedef alan bombalı saldırıları düzenlemeye devam edeceğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler