Dünya Ekonomik Forumu sona erdi

Davos'ta gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu dün sona erdi. Zirvede, hemen hemen herkes kapitalizmin tamir edilemez biçimde parçalanmadığı, ayar gerektirdiği konusunda hemfikir oldu. Sona eren zirveye Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e karşı sert çıkışı damgasını vurdu.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 10:28
Abone Ol google-news

Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu küresel ekonomik sistemin yeniden inşası çağrısıyla dün sona erdi.

Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Klaus Schwab, zirvede, bankacılık, düzenleme ve hükümetlerin birlikteliği için ''küresel yeniden tasarım girişimi'' çağrısı yaptı.

BBC'nin internet sitesindeki habere göre, 5 gün süren zirve süresince 2 binden fazla iş dünyası temsilcisi ve politik lider, bazılarınca ''kapitalizm krizi'' olarak adlandırılan krizi tartıştı. Ancak tartışmaların büyük çoğunluğu çözümlere yönelik değil, sorunların tarifine yönelikti. Davos'ta kimse küresel ekonominin derin ve uzun bir durgunluğu gittiği tahmininin aksini ispata çalışmadı.

Üst düzey bir para piyasası yöneticisi, ''Eğer dünyanın bu yıl sonunda ya da 2010 yılında köşeyi döneceğine inanıyorsanız, size köşeyi dönemeyeceğimizi söyleyebilirim, köşeyi göremiyoruz, hatta köşenin nerede olduğunu bile bilmiyoruz'' dedi.

Bir başka katılımcı da ne yapılması gerektiğinin bilinmediğini, sadece bir şeylere ihtiyaç duyulduğunu ve buna hızla ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Profesör Schwab, şu anki durumun bankalar için hükümetin düzenlemesini beklemeden nerede önderliği alması gerektiğine ve kendi kendini düzenlemenin başlatılmasına mükemmel bir örnek olduğunu söyledi. Davos'ta hemen hemen herkes kapitalizmin tamir edilemez biçimde parçalanmadığı, ayar gerektirdiği konusunda hemfikir oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler