Hamas ateşkese sıcak bakıyor

Hamas sözcüsü Fevzi Berhum, Gazze Şeridi'nde İsrail ile bir yıllık ateşkese sıcak baktığını açıkladı. Hamas'ın Şam'daki siyasi bürosunun üyelerinden Muhammed Nazzal ise, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın yaptığı açıklamaların İsrail'e karşı kazanılmış zafere gölge vuramayacağını söyledi.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 10:24
Abone Ol google-news

Hamas İsrail'le yapılacak 1 yıllık ateşkese sıcak bakıyor. Hamas sözcüsü Fevzi Barhum yaptığı açıklamada prensip olarak bir yıllık ateşkesten yana olduklarını, bir ya da bir buçuk yıllık ateşkes olsa da bunun Refah da dahil olmak üzere tüm geçiş noktalarının açılması ve ablukanın kaldırılması koşuluyla mümkün olabileceğini söyledi.

 

Hamas: Abbas'ın eleştirileri, zafere gölge düşüremez

Hamas, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın dün Kahire'de Hamas'a yönelttiği eleştirilerinin, örgütün "Gazze Şeridi'nde İsrail'e karşı elde edilen önemli zaferine gölge düşüremeyeceğini" belirtti.

Hamas'ın Şam'daki siyasi bürosunun üyelerinden Muhammed Nazzal, "Ramallah'dan Halid Meşal'e yönelik olarak yapılan eleştiriler, komplocular ve bozgunculara rağmen elde edilen önemli zafer tablosuna gölge düşüremeyecek" dedi.

Nazzal, Abbas'ın açıklamalarının, "Hamas'ın Gazze Şeridi'nde elde ettiği büyük zaferin ardından Abbas'ı kaplayan karışıklık ve şaşkınlık durumunu yansıttığını" öne sürdü.

Hamaslı yetkili, "Abbas'ın İsrail tankları üzerinde Gazze'ye girebilmek için Hamas'ın ve direnişin çökmesini beklediğini" söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) üstünlüğünü kabul etmedikçe Hamas'la diyaloğun imkansız olduğunu söylemiş ve Hamas'ın, "Filistin halkının hayatını, kaderini, rüyasını ve bağımsız Filistin devleti kurulması hayallerini tehlikeye attığını" ifade etmişti.

Abbas, Hamas lideri Halid Meşal'in, Filistinli radikal grupları bir araya getirme yönündeki planını da eleştirmiş ve Meşal'in planının "yıkıcı" olduğunu söyleyerek, "Bu insanların on binlerce kişinin, uğruna şehit olduğu, tutuklandığı ve yaralandığı Filistin toplumuyla oynamasına izin veremeyiz" demişti.

Abbas'ın başında olduğu Filistin özerk yönetimi, 2007 yılı haziran ayından bu yana sadece Batı Şeria'yı kontrolü altında tutabiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler