İngiltere'de grev yayılmaya devam ediyor

İngiltere'de Lincolnshire bölgesindeki Lindsey petrol rafinerisi çalışanlarının, rafineri yönetiminin yabancı işçi çalıştırma kararına karşı çıkarak başlattığı denetimsiz grev yayılmaya devam ediyor.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 10:28
Abone Ol google-news

İngiltere'nin en büyük nükleer enerji tesisi olan Sellafield'in İngiliz taşeron firmaları aracılığıyla çalıştırdığı işçiler, greve destek olmak amacıyla bugün iş bıraktıklarını açıkladı. Sellafield'in ardından Heysham ve Lancashire'daki nükleer tesis çalışanlarının da grev yapma seçeneği üzerinde karar almaya hazırlandığı bildirildi.

Tepkilerin büyümesi üzerine açıklama yapan İngiliz hükümeti, AB'nin ucuz iş gücünün İngiltere'ye gelmesine yol açan yasal düzenlemelerine karşı çıkılabileceğinin sinyallerini verdi.

Hükümet açıklamasında, bu durumun İngiliz işçisinin iş bulma şansını azalttığına işaret edilerek, Avrupa mahkemesinin konuyla ilgili kararlarının İngiltere'nin kendi iş gücünü koruması çabalarına darbe vurduğu bildirildi.Basın, AB yasalarında bu yöndeki bir değişiklik için AB üyesi ülkelerin tümünün onayının gerektiğine ve bunun sağlanmasının yıllar sürebileceğine dikkat çekti.

Yaklaşık 5000 enerji sektörü çalışanı, Lindsey rafinerisi yönetiminin anlaştığı İtalyan taşeron firma aracılığıyla Portekizli ve İtalyan işçi çalıştırması girişimini engellemek amacıyla geçen hafta denetimsiz grev başlatmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler