İngiltere'de ev fiyatlarındaki düşüş devam ediyor

İngiltere'de faaliyet gösteren İş ve Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü (CEBR) tarafından hazırlanan raporda, ülkede ev fiyatlarında geçen yıl başlayan ve yüzde 16 olarak kaydedilen düşüşün, bu yıl sonuna kadar yüzde 25'lik bir kayıpla sürebileceği ve toplum değer kaybının yüzde 40'a ulaşabileceği belirtildi.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 10:34
Abone Ol google-news

İngiltere'de faaliyet gösteren İş ve Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü (CEBR), uzmanları bankaların kredi vermek konusundaki gönülsüz tutumunun aşılamaması halinde bunun kaçınılmaz son olarak görüldüğü belirtilirken, bankaların mortgage vermek konusundaki tutumlarını mutlaka gözden geçirmeleri gerektiği vurgulandı.

Halen aylık mortgage onayı miktarının 32 bin civarında bulunduğuna dikkat çeken araştırmacılar, hükümetin bankaları cesaretlendirmek için yaptıkları yardımların sonuç vermemesi ve mortgage onay rakamının aylık 50 bin seviyesine çekilememesi halinde, ev fiyatlarındaki düşüşün süreceğine işaret etti.

Hükümetin piyasadaki bu sıkışıklığın aşılabilmesi için bankalara yeni bir yardıma hazırlandığı ve mortgage kredilerine bir tür garanti getirmeyi planladığı belirtiliyor.

CEBR ekonomistlerinden Benjamin Williamson ev fiyatları ve mortgage  faizlerinin son derece uygun olduğunu, ancak bankaların kredi vermek konusundaki gönülsüz tutumunun piyasayı etkilediğini bildirdi. Williamson bunun aşılması halinde piyasada ciddi bir aktivite görülebileceğini söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler