"Türk halkı daha az özgür daha az eşit"

Washington Post gazetesi AKP'yi sert bir dille eleştirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta yaptığı çıkışa atıfta bulunan gazete, Türkiye'nin Batı'dan yabancılaştığını öne sürerek, Türkiye'nin İslamcı rejimler ve davalar ile dayanışmayı temel alması halinde bir Nato müttefik olarak değerlendirilmeyeceğini yazdı. Gazete, AKP hükümeti döneminde Türk halkının daha az özgür ve daha az eşit olduğunu da belirtti.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 11:16
Abone Ol google-news

Washington Post gazetesi, Soner Çagaptay imzalı, "Türkiye Batı'dan uzaklaştırıyor" başlıklı bir makale yayınladı. Makalede AKP yönetimindeki Türkiye'de liberal siyasi eğilimlerin yok olduğu, AB ile müzakerelerin adeta durduğunu, Batı karşıtı ülkelerle bağlar iyileşirken İsrail ile ilişkilerin kötüleştiği öne sürüldü.

 

"Türkiye Obama'nın favori müslüman ülkesi olmayı bekleyemez"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'i "insanları öldürdüğü diye azarladıktan sonra" Davos panelini terk ettiği kaydedildiği makalede "Eğer Türkiye, bu alanlarda başarısız olursa yada NATO gibi Atlantik yapılara olan bağlılığında tereddüt gösterirse Başkan Obama'nın favori Müslüman ülkesi olmayı bekleyemez" denildi.


"AKP iktidarında Türk halkı daha az özgür"

AKP'nin "liberal değerlerden uzaklaşmasının etkileri"nin gözardı edilmeyeceği kaydedilen makalede "AKP'nin iktidara gelmesinden altı yıl sonra Türk halkı, daha az örgür ve daha az eşittir" iddiasına yer verildi.

Bu çerçevede You Tube yasağına değinilen makalede Türkiye'nin BM Kalkınma Programı'nın kadın erkek eşitliğine ilişkin endeksinde Suudi Arabistan'ın gerisine düştüğü belirtildi.

Washington Post'ta yayınlanan makalede Türkiye'nin Tahran'a çok yaklaştığı için İran'ın nükleer program konusunda ABD'nin yanında yer almasının şüpheli hale geldiği öne sürülürken Başbakan Erdoğan'ın, İran nükleer programı ve Hamas ile ilgili bazı açıklamalarına da dikkat çekildi.

 

"Antisemitizm tohumlarını siyasi liderlik yayıyor"

Türk yetkililerinin Katar'da İran, Suriye ve Sudan ile buluştukları, Türkiye'nin Arap-İsrail anlaşmazlığı konusunda Suudi Arabistan'ın daha katı bir çizgi benimsendiği gibi savlara da yer verildiği makalede Erdoğan'ın İsrail'in Gazze operasyonuna yönelik ağır eleştirilerine de işaret edildi.

Makalede Türkiye'de "antisemitizmin tohumlarının siyasi liderlik tarafından yayıldığı" savunulduktan sonra şu iddialarda da bulunuldu: "AKP iktidarında Türkiye'nin liberalizminde meydana gelen erosyon, Türkiye'yi Batı'ya yabancılaştırıyor. Eğer Türk dış politikası, İslamcı rejimler ve davalar ile dayanışmayı temel alıyorsa Ankara, ciddi bir NATO müttefiki olarak değerlendirilmeyi ümit edemez"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler