Çocuklara kameralı takip bitiyor

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okul öncesi eğitim kurumlarında, kameraların kaldırılmasıyla ilgili, ''Sınıf ortamında çocukların kamerayla sürekli takip edilmesinin çok pedagojik olmadığı yönünde birçok uzman görüşü de alınarak, Talim Terbiye Kurulu bunu yasaklayan bir karar aldı ve okullara bildirdi. Benim de görüşüm bu yönde'' dedi.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 12:21
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen ''Yeni Öğretim Programlarının Uygulanmasının Değerlendirilmesi'' toplantısında yaptığı konuşmada, müfredat hakkında bilgi verdi.

Toplantıya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, bir gazetecinin, okul öncesi eğitim kurumlarındaki kameraların kaldırılmasına yönelik düzenlemeyi hatırlatması üzerine  şunları söyledi: ''Bu meşher (eski) hikayeyi biliyorsunuz, bu Yeniçeri'nin Hz. İsa'nın öldürülmesini sorgulamasına benziyor. Çünkü 'Bu 18 asır önceydi' demişler, o da 'Ama ben yeni öğrendim' demiş. Bu dokuzuncu ayda verilen bir karar, bu yeni bir şey değil ama gazete şimdi öğrenmiş, belki siz de şimdi öğrendiniz. Sınıf ortamında çocukları gözetlemek pedagojik değil ama güvenlik amaçlı olarak belki koridorların gözlenmesi veya dış mekanların gözlenmesi mümkün olabilir. Koridorlar da çok zaruri değil ama sınıf ortamında sürekli çocukların kamerayla takip edilmesinin çok pedagojik olmadığı yönde bir çok uzman görüşü de alınarak daha 9. ayda Talim Terbiye Kurulu bunu yasaklayan bir karar aldı ve okullara bildirdi. Benim de görüşüm bu yönde''

Çelik, ''velilerin görüşünün alınıp alınmadığı'' yönündeki soruya, ''Bu tip kararlar alınırken elbette velilerin görüşü alınır ama pedagojik olanı-olmayanı velilerden çok uzmanlar bilir. Netice itibarıyla eğer uzmanlar bunun böyle olmasına karar vermişlerse, velilerin de buna saygı duyması gerekiyor ki memnunlar bu işten'' yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler