"Gökçek ve siyasi ekibi belediyeden çıkarılacak"

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, "Göreve geldiğimde bir tek Gökçek ve siyasi ekibi belediyeden çıkarılacak" dedi.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 12:54
Abone Ol google-news

Seçim çalışmalarını sürdüren CHP'li Murat Karayalçın'a destek ziyaretleri sürüyor. Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Hasan Kütük ve sendika yöneticileri Karayalçın'ı CHP eski Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Ziyarette  açıklama yapan Murat Karayalçın'ın hedefinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek vardı. Gökçek'in, Karayalçın'ın seçilmesi durumunda belediyedeki işçi ve memurları işten çıkaracağı dedikodusu yaydığını ileri süren Karayalçın, böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Karayalçın, "Göreve geldiğimde bir tek Gökçek ve siyasi ekibi belediyeden çıkarılacak" dedi.

Seçilmesi durumunda 25 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını anlatan Karayalçın, bunun ise belediye bütçesinden karşılanacağını söyledi. Ortaya koydukları sosyal projelerin Gökçek yönetimini rahatsız ettiğini ifade eden Karayalçın, bir panik havası oluştuğunu belirtti.

 

Karayalçın: İmar anlayışında köklü değişiklik

Karayalçın, ayrıca yaptığı yazılı açıklamada ise Ankara'nın mevcut imar düzeninin her türlü yolsuzluğa ve usulsüzlüğe açık bir nitelik taşıdığını, birçok sorunun imar düzeninden kaynaklandığını savundu.

Büyük kentlerde imar planlarında binlerce tadilat yapıldığını, bu tadilatların mantıklı ve iyi niyetli açıklamasının olamayacağını ileri süren Karayalçın, siyasetçilerin karıştığı yolsuzlukların çoğunun imar tadilatı yoluyla yapıldığını iddia etti.

Karayalçın, açıklamasında şunları kaydetti: ''Ankara'yı bu çirkin yapılaşmadan kurtarmak için imar anlayışında köklü bir değişiklik gereklidir. Mevcut imar düzeni kibrit kutusu gibi sıralanmış yeşil alan, otopark gibi ihtiyaçları göz ardı eden parsel ölçeğinde planlamaya dayalıdır. Biz öncelikle bu anlayışı terk edip ada ölçeğinde planlamaya geçmeyi gerekli görüyoruz. Ancak bu yöntemle yeşil alanı, otoparkı, çocuk bahçeleri olan yerleşmeler yaratılabilir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler