"Gizli Servise güvenim tam"

ABD Başkanı Barack Obama, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Guantanamo üssünün kapatılması yönündeki kararının ülkesini daha güvenli hale getireceğini söyledi. Yemin töreninde iyi korunmadığına ilişkin iddiaları da yanıtlayan Obama, "Gizli servise güvenim tam" dedi.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 12:54
Abone Ol google-news

Amerikan NBC televizyon kanalına demeç veren ABD Başkanı Barack Obama, ''Amerikan halkı nasıl daha güvende tutulur'' sorusu ile ''tutsakların anayasa ile teminat altına alınmış hakları'' arasındaki dengeyi kurma çabaları sonucu, Küba'daki askeri tutukevinin kapatılması kararını aldığını kaydetti.

''Üssün kapatılması, hükümetin Amerikan hukuk sistemi dahilindeki yasal teminatları yerine getirdiğinin de garantisi olacaktır'' diyen Obama, uluslararası toplumun, serbest bırakılan kişileri kabul edeceklerinden şüphesi olmadığını sözlerine ekledi.

 

"Gizli Servise güvenim tam"

Obama, ayrıca 20 Ocak'taki yemin töreninde iyi korunmadığı yönündeki iddialara cevap verdi.

Güvenliği için gizli servisin kendisine söylediklerini yaptığını belirten Obama, başkanlığa alışma sürecinde en zor şeyin sürekli ''güvenlik baloncuğu'' içinde olmak olduğunu kaydetti. Obama, ''Gizli servise güvenim tam'' dedi.

Washington Post gazetesinde yer alan haberde, yemin töreninde gizli servisin Obama'yı yeteri kadar iyi korumadığı ve Başkanın yanına kolaylıkla gidilebildiği yönünde görüşler dile getirilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler