Beşiktaş 2 - Eskişehirspor 2

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasının açılış maçında Beşiktaş, 2-0 öne geçtiği mücadelede evinde Eskişehirspor'la 2-2 berabere kaldı.

Yayınlanma: 07.12.2012 - 17:56
Abone Ol google-news

3. dakikada Necip‘in ceza alanı içinde sağdan ortasında kaleye yönelen topu, çizgi üstünde Akaminko çıkardı. Oluşan karambolde meşin yuvarlağı altı pasın önünde alan Olcay, kötü bir vuruşla topu üstten auta attı. 6. dakikada savunmadan atılan ve Diego‘dan seken topla buluşan Holosko, ceza alanına girdi. Servet Çetin’den güzel bir hareketle kurtulan Holosko, kaleci Boffin’in müdahalesine rağmen düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

 


 

21. dakikada sağ çaprazdan ceza alanına giren Hilbert, yerden sert vurdu ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti. 24. dakikada Erkan’ın sol çaprazdan ortasında, arka direkte topla buluşan Necati’nin etkisiz kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

44. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında, sağdan rakip ceza alanına giren Oğuzhan, daha müsait durumdaki Olcay’ı gördü. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonda çok kötü bir vuruş yapan Olcay, meşin yuvarlağı üstten auta attı. Beşiktaş, mücadelenin ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

Eskişehirsporlu oyuncuların santra vuruşuyla ikinci yarı başladı. 49. dakikada sol kanattan Uğur Boral’ın kullandığı taç atışında Akaminko araya girdi ve topu kornere gönderdi. 51. dakikada Necip Uysal rakip yarı saha ortalarından sert bir şut çekti. Ancak Eskişehirspor kalecisi Boffin iki hamlede topu kontrol etti.

56. dakikada sağ kanattan kullandığı taç atışı sonrasında Kamara‘nın pasıyla topla buluşan Akaminko ceza sahasına sert bir orta yaptı. Ancak Beşiktaş savunması topu uzaklaştırdı.
59. dakikada Almeida, Oğuzhan‘ın Eskişehirspor ceza sahasına doğru attığı uzun pasa hareketlendi.  Eskişehirspor kalecisi Boffin tehlikeyi sezip kendi yarı sahasının ortalarına kadar gelip topu uzaklaştırdı.

61. dakikada Eskişehirsporlu Diego‘nun kullandığı frikik üstten auta gitti. 65. dakikada Beşiktaş, Almeida‘nın golüyle farkı ikiye çıkardı. Eskişehirsporlu Kamara‘dan kaptığı topla sol kanattan rakip ceza sahasına hareketlenen Oğuzhan pasını Almeida’nın koşuyoluna bıraktı. Almeida, yay üzerinden gelişine plase bir vuruşla topu Eskişehirspor ağlarına gönderdi.

70. dakikada Almedia‘nın kullandığı frikikte Eskişehirspor kalecisi Boffin başarılıydı. 73. dakikada Olcay Şahan‘ın ortasında Eskişehirspor ceza sahasında kale önünde Oğuzhan topa dokunamadı ve Beşiktaş net bir fırsattan yararlanamadı. 77. dakikada Holosko, Eskişehirspor ceza sahasının sağ çaprazından sert vurdu. Kaleci Boffin, topu güçlükle çeldi.

82. dakikada Eskişehirspor penaltı kazandı. Necip‘in Beşiktaş ceza sahasında Diego‘ya yaptığı müdahalede hakem Barış Şimşek penaltı noktasını gösterdi. 83. dakikada Necati Ateş, penaltıdan attığı golle durumu 2-1′e getirdi.

86. dakikada Hilbert, Oğuzhan’ın pasıyla ceza sahasına hareketlendi. Hilbert, Dede ile girdiği ikili mücadele sonrası ceza sahasında yerde kaldı. Hakem Barış Şimşek bu pozisyonda Hilbert’in kendini yere attığını gerekçe göstererek Alman futbolcuya sarı kart gösterdi.

90+1. dakikada Eskişehirspor, Nuhiu‘nun golüyle skoru 2-2 yaptı. Tello‘nun pasıyla topla buluşan Nuhiu, Diego’ya pasını verdi ve koşusuna devam etti. Diego topuk pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına hareketlenen Nuhiu’yu topla buluşturdu. Nuhiu sol çaprazdan şutunu çekti ve top Beşiktaş ağlarına gitti. Mücadele 2-2 beraberlikle sonuçlandı.

 

Maçtan notlar

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, geçen hafta Orduspor karşısında kazanan kadroyu, sarı kart cezalısı Ersan Gülüm dışında değiştirmeden Eskişehirspor maçına çıkardı. Siyah-beyazlılarda, 4. sarı kartına ulaşan Ersan, Eskişehirspor karşısında takımdaki yerini alamadı. Aybaba, Ersan'ın yerine ilk 11'de Veli Kavlak'a şans tanıdı. Veli, ön liberoda forma giydi ve Orduspor maçında bu mevkide oynayan İbrahim Toraman ise stopere çekildi.
Ersan dışında Orduspor maçının kadrosuyla sahaya çıkan Beşiktaş'ta, savunma Hilbert, Sivok, İbrahim Toraman ve Uğur Boral'dan oluştu.

Orta alanda Olcay Şahan, Veli Kavlak, Necip Uysal, Oğuzhan Özyakup ve Filip Holosko görev aldı. Forvette ise Hugo Almeida forma giydi. Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde ise Cenk Gönen, Julien Escude, Mehmet Akyüz, Emre Özkan, Hasan Türk, Batuhan Karadeniz ve Erkan Kaş yer aldı. Siyah-beyazlılarda sakatlığı bulunan ve ilk yarıyı kapayan Manuel Fernandes'in yanı sıra sakatlıkları süren İsmail Köybaşı, Mehmet Akgün ve Mustafa Pektemek kadroya alınmadı.

 

Eskişehirspor'da 3 eksik

Eskişehirspor ise Beşiktaş karşısına 3 futbolcusundan yoksun çıktı. Kırmızı-siyahlılarda kart cezalısı Alper ile sakatlıkları bulunan Sezgin ve Ufuk, Beşiktaş karşısında forma giyemedi. Eskişehirspor'un kadrosunda yer alan iki eski Beşiktaşlı Rodrigo Tello ile Erkan Zengin sahaya ilk 11'de çıktı.

 

Ediz Bahtiyaroğlu unutulmadı

Beşiktaş Kulübü, vefat eden Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu'nu unutmadı. Karşılaşma için hazırlanan kitapçıkta Eskişehirspor kadrosunun ilk sırasına Ediz Bahtiyaroğlu'nun ismi yazıldı ve altında da ''Unutmadık'' ibaresi yer aldı.

 

Taraftarlar yalnız bırakmadı

Beşiktaş taraftarları, Eskişehirspor karşısında takımlarını yalnız bırakmadı. Son haftalarda olduğu gibi sadece kapalı tribünde yer yer boşluklar gözlenirken, diğer tribünler tamamen doldu. Bu arada, Eskişehirspor taraftarları da Beşiktaş maçına ilgi gösterdi. Kırmızı-siyahlı taraftarlar, 1600 kişilik konuk ekip tribününün yarısını doldurdu.

Başkanlar maçta

Karşılaşmayı, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal'ın yanı sıra yarın Kasımpaşa ile karşılaşacak Gençlerbirliği'nin Kulüp Başkanı İlhan Cavcav da protokol tribününden izledi.

Stat: BJK İnönü

Hakemler: Barış Şimşek, İsmail Köse, Asım Yusuf

Beşiktaş: McGregor, Hilbert, Sivok, İbrahim Toraman, Uğur Boral, Necip Uysal, Veli Kavlak, Holosko, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Almeida

Eskişehirspor: Boffin, Akaminko, Servet Çetin, Diego, Dede, Hürriyet Gücer, Mehmet Güven, Tello, Kamara, Necati Ateş, Erkan Zengin

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler