Vatikan, "İkili Komisyon" kurmak istiyor

Papa 16. Benediktus, Roma Katolik Kilisesi'nin "Türkiye'deki sorunlarının çözümü" için ikili komisyon oluşturma arzusunda olduklarını açıkladı. Papa, "Umut ederiz ki örneğin bir ikili komisyon aracılığıyla daimi temas imkanı sağlanabilir" dedi.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 14:10
Abone Ol google-news

Papa 16. Benediktus, "Türkiye'deki sorunlarının çözümü" için bir ikili komisyon oluşturmak istediklerini açıkladı. Roma Katolik Kilisesi'nin lideri Alman Papa 16. Benediktus, bu isteklerini, Türkiye'den gelen Katolik piskoposlarını bugün Vatikan'da kabulü esnasında yaptığı konuşmada dile getirdi. Papa, "Umut ederiz ki örneğin bir ikili komisyon aracılığıyla daimi temas imkanı sağlanabilir" dedi.

Anadolu Papalık Temsilcisi Luigi Padovese başkanlığındaki heyete seslenen Papa, Roma Katolik Kilisesinin Türkiye'de halen hukuki bir statüye kavuşturulmadığını ve kilisenin mal varlığına ilişkin sorunlar bulunduğunu belirterek, "Cemaatinizin sorunlarına çözüm bulmak için sizlerin yetkililerle samimi bir diyaloğa hazır olduğunuzu biliyorum. Katolik Kilisesine ve mal varlıklarına hukuki bir statü kazandırılması da bu sorunlar arasında. Bu hukuki statünün tanınması, herkes için iyi olacaktır" diye konuştu.

Konuşmasında Türkiye'ye yaptığı ziyarete atıfta bulunmayan Papa 16. Benediktus, 5 Şubat 2006'da Trabzon'da bir cinayete kurban giden İtalyan papaz Andera Santoro'yu ismen andı.

Papa, Türkiye'nin Hristiyanlık tarihi açısından önemli bir coğrafya olduğunu da söyledi. Günümüz Türkiye'sinde insanların "İncil ile muştulanmaları" açısından Katoliklerin mevcudiyetlerini sürdürmelerinin önemine değinen Papa, "Peder Andrea Santoro gibi kimi kez hayatlarını da feda ederek, Mesih sevgisine oralarda tanıklık etmiş olan tüm Hristiyanları da burada saygıyla anmak istiyorum" diye konuştu.

16. Benediktus, konuşmasında, "Ekümenik Konstantinopolis Patriği" olarak nitelediği Fener Rum Patriği Bartholomeos'un geçen aylarda Vatikan'da düzenlenen piskoposlar konferansına katılmış olmasından memnuniyet duyduğunu da ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler