Google'dan Türkçe'ye anında çeviri

Artık internet kullanmak daha kolay. Yabancı dil bilmediğinden dolayı internette gezinirken zorluk çekenlerin yardımına 'Google Translate' koşuyor. Çok uzun süredir var olan ama Türkçe'yi seçenekler arasına eklemeyen 'Google Translate', artık Türkçe olarak da hizmet veriyor.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 14:14
Abone Ol google-news

İnternet üzerinden yaptığınız aramalarda karşınıza çıkan web siteleri farklı dillerdeyse, sorun etmeye gerek yok. Yabancı dil sorunuyla başa çıkmak için ücretli yazılımlara başvurmanıza da gerek kalmadı. Uzun süredir var olan ama Türkçe'yi seçenekler arasına eklemeyen Google Translate, bu hasrete son vermiş durumda.

Daha önceleri, Arapça'dan Bulgarca'ya, Fransızca'dan Yunanca'ya kadar toplam 40 dilde çeviri yapan 'Google Translate' artık Türkçe'yi de dil seçenekleri arasına ekledi.

http://translate.google.com sitesine girdikten sonra karşınıza gelecek olan sayfada 'Enter text or a webpage URL' yazısının altındaki arama alanına Türkçe'ye çevireceğiniz kelimeyi, cümleyi yahut okumak istediğiniz İngilizce sitenin web adresini yazıyorsunuz ve bu alanın altındaki dil seçeneklerini kendinize göre ayarlıyorsunuz. Eğer İngilizce'den Türkçe'ye çeviri yapılacaksa ilk seçeneği İngilizce, ikinci seçeneği Türkçe yapıyorsunuz... Ve "Translate" diyorsunuz...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler