"Hava ambulans ihalesinin bütün süreci mevzuata uygun"

Sağlık Bakanlığı, 112 Hava Ambulans Hizmeti ihalesinin bütün süreçlerinin mevzuata uygun olarak yürütüldüğü ve tamamlandığını bildirdi. Bakanlık, hizmet alımı için ödenen fiyata, helikopterle beraber, her helikopter için gerekli sayıda pilot, teknisyen, hekim ve diğer sağlık personelinin bütün ödemeleri, tıbbi donanım ve tüm vakalarda kullanılacak ilaç ve tıbbi sarf malzemeleri, bakım onarım, akaryakıt, ve taşınan hasta/yaralılar ile üçüncü şahıslar için doğabilecek sigorta giderleri gibi bütün işletme giderlerinin dahil olduğunu kaydetti.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 16:03
Abone Ol google-news

Bolu yakınlarında düşen ambulans helikopterin ardından, ambulans helikopter hizmetinin alınmasına ilişkin ihalenin mevzuata uygun olarak gerçekleştiğini ve ödenen bedele sadece kiralama değil birçok hizmetin de dahil olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 112 Hava Ambulans Hizmeti ihalesinin bütün süreçlerinin mevzuata uygun olarak yürütüldüğü ve tamamlandığı kaydedildi. İhaleyi alan ortak girişimin ihale dokümanında yer alan bütün şartları yerine getirdiğinin ifade edilen açıklamada, "İhale bedeli ile ilgili olarak telaffuz edilen rakamlar yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek niteliktedir. Çünkü yapılan işlem komplike bir hizmet alımı olup, yalın helikopter kiralama işi değildir" denildi.

Açıklamada, "Fiyata tıbbi donanım ve tüm vakalarda kullanılacak ilaç ve tıbbi sarf malzemeleri, bakım onarım, akaryakıt, hangar maliyetleri, sivil havacılık ve uluslararası kuruluşlara ait ödemeler, helikopter ile mürettebat ve taşınan hasta/yaralılar ve üçüncü şahıslar için doğabilecek sigorta giderleri gibi bütün işletme giderleri dahildir. Dolayısıyla hizmet bedelinin sadece helikopter fiyatı ile kıyaslanması doğru değildir." denildi.

112 hava ambulansı halkımızın yıllardır beklediği önemli bir hizmet

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında, 112 hava ambulans hizmetinin halkımızın yıllardır özlemle beklediği çok önemli bir sağlık hizmeti olduğu ifade edilerek şunlar söylendi:
"Vatandaşlarımız bu hizmetten tamamen ücretsiz olarak yararlanmaktadır. Henüz 4 ambulans helikopterle hizmet verdiğimiz ilk üç ayda 118 vakaya müdahale edilerek, vatandaşlarımızın hakları olan acil ve etkin bir sağlık hizmeti almaları sağlanmıştır. Bakanlığımızla ve sunulan hizmetle doğrudan alakası olmayan bir helikopter kazası bahane edilerek ortaya atılan olumsuz iddialar vatandaşlarımızda sunulan hizmete karşı bir güvensizlik oluşturabileceği gibi sağlık çalışanlarımızın motivasyonunu olumsuz yönde etkilemektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler