Berlin Turizm Borsası Fuarı rekora koşuyor

Almanya'nın başkenti Berlin'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Turizm Borsası Fuarı (ITB), global krize rağmen rekora koşuyor. Fuara, 180 ülkeden yaklaşık 11 bin firma katılırken, uzun bekleme listeleri oluştu.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 16:39
Abone Ol google-news

Berlin Turizm Borsası Fuarı, global ekonomik krize rağmen rekora koşuyor. ITB yönetimi tarafından yapılan açıklamada, bu yıl 11-15 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan fuara, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 180 ülkeden yaklaşık 11 bin firmanın katılacağı bildirildi.
Fuara katılmak isteyip de yer nedeniyle katılamayan şirketlerin de uzun bekleme listeleri oluşturduğu belirtildi.

ITB'ye bu yıl ilk kez Kosova'nın ve belirli bir ara verdikten sonra yeniden Gabun, Tacikistan ve Türkmenistan'ın da katılacağı ifade edildi. Abu Dabi, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi bazı Arap ülkelerinin yanı sıra ABD'nin de bu yıl stantlarını büyüttükleri kaydedildi.

Berlin Fuar Müdürü Martin Buck, uluslar arası fuarların, kendi alanlarında bir çeşit konjonktür barometresi olduklarını belirterek, ''Dünya konjonktüründeki belirgin gerileme ve kötümser beklentiler nedeniyle bu yıl Berlin ITB fuarı şirketler için daha da büyük bir önem kazandı'' dedi. Fuar çerçevesinde gelecek yıl İstanbul'la birlikte kültür başkenti olacak Almanya'nın Ruhr bölgesinin de sergi ve toplantılarla geniş çaplı bir şekilde tanıtılacağı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon