7 bin kişi işten çıkarılacak

ABD'nin en büyük mağaza zinciri Macy's firmasının, 7 bin çalışanını işten çıkaracağı bildirildi. 1858 yılında kurulan Macy's şirketinin, ABD'de geçen yılın sonu itibariyle 810 mağazası bulunuyor.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 20:39
Abone Ol google-news

Wall Street Journal Gazetesi'nde çıkan habere göre, ABD'deki büyük mağaza zinciri Macy's elemanlarının yüzde 4'ünün işine son vererek ekonomik krizle birlikte azalan satışlardan dolayı artan masraflarını düşürmeye çalışacak.

Mağaza zincirinin bundan böyle merkezi yönetim yerine sorumluluğu kısmen mağazalara da dağıtacağı yeni bir yönetim sistemi benimseyeceği belirtiliyor. Macy's şirketinin, bu çerçevede San Francisco'daki merkez binasında çalışan 1400, Atlanta'daki bölgesel merkezinde 850 ve Miami'deki 600 yöneticisini işten çıkarma kararı aldığı açıklandı.

Şirketin, aldığı bu önlemlerle bu yıl 250 milyon dolar ve gelecek yıldan itibaren de yıllık 400 milyon dolarlık tasarrufta bulunmayı planladığı kaydedildi.

1858 yılında kurulan Macy's şirketinin, ABD'de geçen yılın sonu itibariyle 810 mağazası bulunuyor. New York'taki mağazası dünyanın en büyük mağazası olarak bilinen Macy's, New York'ta her yıl Şükran Günü Yürüyüşü'nü düzenliyor ve 4 Temmuz Bağımsızlık Günü havai fişek gösterilerinin de sponsorluğunu yapıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler