İsrail'den misilleme

Filistinli militanların sabah saatlerinde İsrail'in Aşkelon kentine düzenlediği roket saldırısına İsrail'in yanıtı gecikmedi. İsrail, Gazze'yi Mısır'a bağlayan tünelleri vurdu. İsrail'in bu saldırısı Filistinli militanların sabah saatlerinde İsrail'e yaptığı roket saldırısına misilleme olarak yorumlandı.

Yayınlanma: 03.02.2009 - 07:23
Abone Ol google-news

İsrail hava kuvvetlerinin, Gazze Şeridi'ni Mısır'a bağlayan tünelleri bombaladığı bildirildi. Görgü tanıkları, Refah geçiş noktası yakınlarında yer alan, İsrail'e göre silah kaçakçılığı için kullanılan tünellere İsrail uçaklarının 3 füze fırlattığını duyurdu. Bombardımanda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Bu arada bir İsrail uçağının da Hamas'ın silahlı kanadının Han Yunus'taki boş bir mevzisini bombaladığı kaydedildi. Bu bombardımanların Gazze Şeridinden atılan bir füzenin İsrail'in güneyindeki Aşkelon'a düşmesinden sonra düzenlendiğine dikkat çekiliyor. İsrail Başbakanı Ehud Olmert bu saldırıya karşılık vereceklerini söylemişti.

 

Roket Aşkelon'un merkezine düştü

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli militanlarca atılan bir Grad roketi, sabah saatlerinde sınır yakınlarındaki İsrail kenti Aşkelon'un merkezine düştü. Binalar arasında boş alana isabet eden roketin herhangi bir zayiata neden olmadığı, bazı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

İsrail muhalefet lideri Binyamin Netanyahu, roket saldırısının ardından İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, saldırıya derhal karşılık verilmesi ve Hamas'ın devrilmesi gerektiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler