Obama, Irak'tan 'Sorumlu çekilmeyi' görüştü

ABD Başkanı Barack Obama'nın Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile Amerikan birliklerinin Irak'tan çekilmesine ilişkin planları görüştüğü bildirildi.

Yayınlanma: 03.02.2009 - 07:35
Abone Ol google-news

Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ve Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile telefon görüşmesi yaptığını açıkladı.

Açıklamada, bu vesileyle göreve başladığı ilk gün verdiği talimat uyarınca ''sorumlu bir biçimde askeri çekilmeyi'' gerçekleştirebilmek için seçenekleri gözden geçirdiklerini kaydetti.

Obama'nın sürecin aşamalarında Irak hükümetiyle istişare edeceğinin bir kez daha ifade ettiğini belirten Gibbs, cumartesi günü yapılan yerel seçimlerden dolayı iki lideri tebrik ettiğini de söyledi.

 

Seçimlerden dolayı kutladı

Öte yandan Obama hafta sonunda Irak'da düzenlenen yerel seçimlerden dolayı Irak Dışişleri Bakanı Nuri El Maliki ve Irak Başkanı Celal Talabani'yi telefonla arayarak kutladı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Obama'nın, ''yeni sorumluluklar yüklenmeye hazır olan müstakbel vilayet meclisi üyeleri ve valilere iyi dileklerini ilettiği'' bildirildi.

Obama daha önce de, Irak seçimlerinin, bir yıl içinde evlerine dönecek olan Amerikan askerleri için de 'iyi haber' olduğunu söylemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler