Milli Eğitim Bakanı nasıl olmalı?

Türk-Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ''Milli Eğitim Bakanı, eğitim çalışanlarının yaşadıkları zorlukları ortadan kaldırmak için mücadele eder'' dedi ve Milli Eğitim Bakanı'nda olması gereken özellikleri sıraladı.

Yayınlanma: 03.02.2009 - 08:02
Abone Ol google-news

Türk-Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı açıklamada, ''Milli Eğitim Bakanı'nın çalışanlara karşı saygıyla hitap etmesi, eğitim çalışanlarının fikirlerine ve ürettiklerine değer vermesi gerektiğini'' belirtti.

Koncuk, bir milli eğitim bakanında bulunması gereken özelliklere ilişkin şu görüşleri dile getirdi: ''Kurum için tüm uygulama ve etkinliklerde demokratik davranır. Çalışanlara, bürokratlara ve sendikalara karşı ayrımcılık yapmaz. Her çalışanın mutlu ve huzurlu olması gerektiğine samimiyetle inanır. Çalışanlar ve onların temsilcisi sendikalar kendisinin hoşuna gitmeyen söylem ve tavır ortaya koyduğunda bile demokratik bir şekilde olumlu tepki verir. Eğitim çalışanlarının yaşadıkları zorlukları ortadan kaldırmak için mücadele eder. Sorumlu olduğu çalışanların stres ve sıkıntılarından kurtulmalarına yardımcı olacak yol ve yöntemleri bilir ve uygular. Eğitim çalışanlarının mesleki gelişimlerini sağlayacakları ekonomik ve fiziki imkanları oluşturmaya gayret gösterir. Öğrencinin kişisel gelişimi ve başarısının, eğitim çalışanlarının huzur ve refahıyla doğru orantılı olduğunu bilir ve ona göre davranır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler