ABD'nin kilit noktasında bir siyah

ABD Başkanı Barack Obama'ya seçim kampanyası boyunca danışmanlık yapan ve Bill Clinton döneminde önemli görevler üslenmiş olan Eric Holder'ın Adalet Bakanlığı görevine getirilmesi Amerikan Senatosu tarafından onaylandı. Böylece, ABD'de Adalet Bakanlığı görevine ilk kez bir siyah getirilmiş oldu.

Yayınlanma: 03.02.2009 - 07:59
Abone Ol google-news

Amerikan Senatosu, Eric Holder'ın Adalet Bakanlığını onayladı. Seçim kampanyası boyunca Barack Obama'ya danışmanlık yapan ve Senatoda 21'e karşı 75 oyla bakanlığı onaylanan Holder, bu hassas göreve getirilen ilk siyah oldu. Birçok kez ertelenen bu oylama öncesinde Demokratlarla Cumhuriyetçilerin 3 saat görüştüğü belirtiliyor.

Parlak bir kariyere sahip 58 yaşındaki Holder, Bill Clinton'ın ikinci başkanlık döneminde Adalet Bakanlığının iki numaralı ismiydi. Holder, görevinden ayrılmadan birkaç gün önce Clinton'a, vergi kaçakçılığı yapmakla suçlanan ve ardından İsviçre'ye kaçan iş adamı Mark Rich'in affedilmesini tavsiye etmiş ve bu tartışmalı tercihi yüzünden eleştirilmişti. Holder, daha sonra hatalı olduğunu kabul etmiş ve özür dilemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler