Oda Tiyatrosu'nda 100 temsili aşan oyunlar

Ankara Devlet Tiyatrosu, ilk temsilinden bu yana yüzün üzerinde perde açan ve seyirci tarafından ayakta alkışlanan oyunları, Oda Tiyatrosu'nda sahnelemeye devam ediyor.

Yayınlanma: 03.02.2009 - 10:19
Abone Ol google-news

Nava Semel'den A. Şirin Okyayuz Yener'in Türkçeye çevirdiği, Kemal Başar'ın yönettiği "Gözlerin Ardındaki Çocuk", 10 Şubat'ta Oda Tiyatrosu'nda 112. temsilini verecek. 11, 12, 13, 14 Şubat tarihlerinde de Oda Tiyatrosu'nda izlenebilecek olan oyunda, down sendromlu çocuğunun doğumundan sonra yaşamı tamamen değişen, yalnızlığa itilen bir kadının, yaşamın kötü süprizleri karşısında ne kadar güçlü kalabildiğini anlatıyor. Fatma Öney'in rol aldığı oyunun, Dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu, ışık tasarımı Kazım Öztürk, müzikleri Kemal Günüç, Koreografisi Yener Turan tarafından hazırlandı.

Savaş Dinçel'in yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği, "Uçurtmanın Kuyruğu" adlı oyun ise, 17 Şubat'ta aynı sahnede 173. temsilini verecek. Olcay Kavuzlu ile Mithat Erdemli'nin rol aldığı oyun, 18-28 Şubat tarihleri arasında da Oda Tiyatrosu'nda izlenebilecek. Dekor tasarımı Sertel Çetiner, giysi tasarımı Nalan Türkoğlu, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu, müziği Can Atilla tarafından hazırlanan oyunda; hayalleri çalınmış, çocukluğunu, gençliğini yaşayamamış yalnız bir adamın iç hesaplaşması sonucu hayata yeniden tutunma öyküsü anlatılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler