AB karşıtı parti AB desteğiyle seçimlerde

Avrupa Parlamentosu (AP), geçen yıl İrlanda'da Lizbon Anlaşması hakkında düzenlenen referandumun reddedilmesinde önemli rol oynayan Declan Ganley'in kurduğu AB karşıtı Libertas partisini tanıyarak, 4 ay sonraki AP seçimlerine katılması için 200 bin Avro mali yardım kararı aldı.

Yayınlanma: 03.02.2009 - 11:04
Abone Ol google-news

AB karşıtı Libertas, Fransa'dan 2 ve İngiltere, Polonya, Finlandiya, Estonya, Yunanistan ve Bulgaristan'dan birer AP üyesinin imzasıyla haziran ayında yapılacak AP seçimlerine katılabilmek için AB partisi olarak tanınma başvurusunda bulunmuştu.

AP seçimlerine katılım için AB'nin en az dörtte birini (7 AB üyesini) temsil eden milletvekillerinin resmi başvurusu gerekiyor.

Libertas başkanlığını yürüten İrlandalı iş adamı Declan Ganley, AP'nin kendilerini AB partisi olarak tanıma ve mali yardım kararını memnuniyetle karşıladığını belirterek, 2009 seçim kampanyasında önemli bir adım attıklarını kaydetti.

Ganley, seçim kampanyasını AP'nin mali desteğine güvenerek başlatmadıklarını, seçmenlerin verdiği yetkiyle AB'de toplanan vergilerden oluşan AP bütçesinden pay aldıklarını söyledi.

AP Liberal Grup Başkanı Graham Watson ise "Avrupa demokrasisinde yaşıyoruz. Partilere mali yardım yükümlülüklerini yerine getirmesi koşuluyla her görüş ve renge hoşgörü gösterilmelidir" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) aldığı ihalelerle ve neocon'lara (yeni muhafazakarlar) yakınlığıyla tanınan Declan Ganley'in İrlanda'daki referandumda önemli miktarda para harcaması dikkati çekmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon