Unakıtan'ın sağlık durumu iyi

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın sağlık durumunun ''gayet iyi'' olduğunu belirterek, ''tüm bulguları hızla stabil hale geldi, gelmekte. Herhangi bir sorunumuz şu an itibariyle yok'' dedi.

Yayınlanma: 03.02.2009 - 11:25
Abone Ol google-news

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın önümüzdeki günlerde ameliyat edilmesinin söz konusu olmadığını bildirdi.
Erdener, hastane önünde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, gazetecilerin yoğun talebi üzerine böyle bir açıklamaya ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Bu çerçevede Bakan Unakıtan için yakın zamanda bir ameliyat düşünmediklerini, kendisinin sadece istirahat ettiğini kaydeden Erdener, taburcu olma durumuna yönelik verilmiş bir karar bulunmadığını belirtti.

Erdener, ''Herhangi bir sıkıntımız yok. Hiçbir şekilde yarın ameliyat olma gibi, kesinlikle bir durum söz konusu değil'' dedi. Unakıtan'ın 3 damarının tıkalı olup olmadığına ilişkin soru karşısında Erdener, net bir bilgi vermedi ve aileye alternatif seçenekler sunduklarını, bunların içinde ameliyatın da yer aldığını kaydetti.

Erdener, başka bir soru üzerine de ''Sayın Bakanın hemen önümüzdeki günlerde ameliyatı söz konusu değil. Şu anda, bugün için konuşuyorum, taburculuğu söz konusu değil. Diğer seçeneklere kendileri karar verecek'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, bugün Unakıtan'ı ziyarete gelen 4 bakanın kendisiyle görüşemediğine dikkati çekmesi üzerine de Erdener, ''Çünkü uyuyordu, biz sohbet ettik'' karşılığını verdi.

Erdener, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, ''Ne zaman taburcu olacağı tamamen kendi isteğine bağlı'' dedi. Hastane önünde bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Erdener, Unakıtan'ın sağlık durumuyla ilgili önerilerin neler olduğunun sorulması üzerine, hasta haklarına duydukları saygı gereği bu konuyu sadece Unakıtan ailesiyle paylaştıklarını söyledi. Erdener, bu durumun sorun varmış gibi algılanmamasını istedi.

Uğur Erdener, Unakıtan'ın neden hala hastanede yatırıldığı sorusunu ise 'Anjiyo olan bir hasta zaten normal şartlarda dinlendirilir. Kendisinin ayrıca gribal rahatsızlıktan kaynaklanan bir durumu var. İstirahate ihtiyacı olduğu için hastanede dinleniyor'' şeklinde yanıtladı.

Unakıtan'ın ne zaman taburcu olacağı sorusu üzerine Erdener, ''Sayın Unakıtan'ın şu anki durumu gayet stabil, sağlık durumu iyi. Ne zaman taburcu olacağı tamamen kendi isteğine bağlı'' diye konuştu. Erdener, Kemal Unakıtan'ın bir-iki gün içerisinde ameliyat edilmesinin söz konusu olmadığını da ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler