Irak'ın kuzeyinde parlamento seçimleri

Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt yönetimi parlamento seçimlerini 19 Mayıs'ta düzenlemeyi kararlaştırdı. Bölgesel Parlamento Başkanı Adnan Müftüa, adaylarda aranan 30 yaş sınırının 25' düşürüldüğünü açıkladı.

Yayınlanma: 03.02.2009 - 12:01
Abone Ol google-news

Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt yönetiminin parlamento seçimleri 19 Mayıs'ta düzenlenecek. Bölgesel Parlamento Başkanı Adnan Müftü, gençlere daha geniş temsil hakkı tanımak amacıyla, adaylarda aranan 30 yaş sınırının 25'e düşürüldüğünü açıkladı.

Erbil, Dohuk ve Süleymaniye vilayetlerini kapsayan bölgesel yönetimin 111 sandalyeli parlamentosu son olarak 2005 yılında yenilenmişti.

Müftü ve bölgesel yönetimin başbakanı Neçirvan Barzani, parlamento binasında yaptıkları görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, bölgedeki siyasi gelişmeler, yerel seçim yasası ve genel seçimlerin tarihini ele aldıklarını söylediler.

Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (IKYB) tek liste halinde seçime katılacağını kaydeden Müftü ve Barzani, diğer siyasi partilerinde bu listede yer alması için çaba sarf edeceklerini belirttiler.

Neçirvan Barzani, Bağdat ile Erbil arasındaki sorunlara ilişkin olarak, "Kürtler yeni Irak'ın yapılanmasında onlar kadar yer aldı ve ülkenin yeni düzeni ortaklaşa kuruldu. Geçmişte Irak yönetimleri zayıfken farklı, güçlenince farklı şekilde Kürtlere yaklaşmıştır. Doğrudur aramızda bazı sorunlar var, ancak bize göre biz bir aile gibiyiz ve aileler sorunlarını kendi içinde çözer. Anayasa esas alınarak, diyalogla, karşılıklı anlayışla sorunları çözüme kavuşturacağımıza inanıyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler