CHP, sahte seçmen avında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova İl Örgütü, Çınarcık ilçesine bağlı Koruköy beldesinde bin 120 ''sahte seçmen'' bulunduğu iddiasıyla İl Seçim Kurulu'na başvurdu.

Yayınlanma: 03.02.2009 - 13:57
Abone Ol google-news

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve İl Başkanı Özcan Özel, bazı parti yöneticileri ile birlikte Yalova Adliyesi'ne gelerek İl Seçim Kurulu Başkanı Ali Karadağ'a itiraz dilekçesi ile ilgili dosyayı sundu.

Koruköy beldesinde bin 120 ''sahte seçmen'' belirlediklerini ifade eden İnce, ''Yaptığımız ciddi bir çalışma neticesinde asılmış seçmen listelerinin adreslerinde inceleme yaptık. Yaklaşık bin 120 seçmenin belirtilen adreslerde oturmadığını tespit ettik. Aynı zamanda burada Nüfus Müdürlüğü, jandarma ve polisin de bu yönde çalışmalar yaptığını öğrendik'' dedi.

İl Seçim Kurulu Başkanı Ali Karadağ ise buna benzer şikayetler aldıklarını belirterek, Yalova genelinde şu ana kadar 5 bin civarında ''taşımalı seçmen'' başvurusu bulunduğunu söyledi.
Karadağ, ''Özellikle Koruköy ve Teşvikiye beldelerinde yoğun bir şekilde itirazlar oluyor. İncelemeler sonrasında 'taşımalı seçmen' konusunda 7 Şubat tarihinde bir rakam belirleyebiliriz'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler