"İpekçi ve Mumcu'nun failleri bulunmalı"

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, gazeteci Abdi İpekçi ve Uğur Mumcu gibi aydınları katledenlerin gerçek faillerinin bulunması gerektiğini belirterek, ''Yoksa bugünkü demokrasimiz, kanadı kırık demokrasiden öteye gidemez'' dedi.

Yayınlanma: 03.02.2009 - 14:19
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu'nun başkanlığında toplandı. Abdi İpekçi'nin öldürülüşünün yıldönümü nedeniyle gündem dışı söz alan CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Türkiye'de son 30 yıldır emperyalistlerin, içerideki işbirlikçileri vasıtasıyla kanlı senaryolarını uygulamaya koyduğunu ifade etti.

Öztürk, bu çerçevede pek çok gazeteci ve aydının katledildiğini belirterek, Abdi İpekçi cinayetinde olduğu gibi bazı tetikçilerin bulunduğunu, ancak gerçek faillere ulaşılamadığını anlattı.

İpekçi ve Mumcu gibi aydınların, aydınlık bir Türkiye için kalemlerini kullandıklarını, düşüncelerini ''yiğitçe'' toplumla paylaştıklarını bildiren Öztürk, ''Onlar demokrasimizin ve özgürlüğün yılmaz savunucularıydı. İpekçi ve Mumcu gibi aydınları katledenlerin gerçek faillerini bulmak zorundayız. Yoksa bugünkü demokrasimiz, kanadı kırık demokrasiden öteye gidemez'' diye konuştu.

Aynı konuya ilişkin gündem dışı söz alan DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal da gazetecilerin cinayete kurban gitmesinin, adalete olan güveni zedelediğini söyledi.

Birdal, siyasi suikastlerle ilgili TBMM'de siyasi bir irade oluşturulması gerektiğini belirterek, ''Bu konuda Mecliste genel görüşme açılmalı, araştırma komisyonu oluşturulmalı. Arşivler kimseye kapatılmamalıdır. Aksi takdirde bu ülkede özgürlük ve barıştan yana bir toplum oluşturulamayacaktır. Yitirdiklerimizi ve katledilenleri unutmayacağız. Bunları yapanlarla hesaplaşacağız'' dedi.

Emeklilerin sorunlarıyla ilgili gündem dışı konuşan MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru da emeklilerin çok zor durumda olduğunu söyledi.

AKP iktidarının emeklileri hayal kırıklığına uğrattığını belirten Doğru, emeklilerin yüzde 80'inin açlık sınırının altında yaşadığını kaydetti. Doğru, ''Emeklilerin ücretleri önce açlık sınırının üzerine, daha sonra da yoksulluk sınırının üzerine çıkartılmalıdır'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler